• 25 Οκτωβρίου, 2020

“Βροχή” τα πρόστιμα αλλά μόνο για κοινούς θνητούς – Γνωστός λαϊκός βάρδος τη γλίτωσε με… μαγκιές

 “Βροχή” τα πρόστιμα αλλά μόνο για κοινούς θνητούς – Γνωστός λαϊκός βάρδος τη γλίτωσε με… μαγκιές

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που διανύει τη δεύτερη εβδομάδα έχει φέρει αποτελέσματα αν και υπάρχουν και παραφωνίες όπως στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου ο “συνωστισμός” προκάλεσε καθολική απαγόρευση ή την μαζική προσέλευση ηλικιωμένων σε τράπεζες για τις συντάξεις. Παράλληλα εξετάζεται και νέα αυστηροποίηση των μέτρων η οποία θα περιλαμβάνει χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, χωρίς πάντως να υπάρχουν σκέψεις για καθολική απαγόρευση κυκλοφορία, τουλάχιστον προς το παρόν.

Και όλα αυτά ενόψει των πολύ κρίσιμων δύο ή τριών εβδομάδων του Απριλίου για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας αλλά και γενικότερα σε όλο τον πλανήτη.

Παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν βγει στους δρόμους επιβάλλοντας… με πρόστιμα το νόμο για παραβίαση των άσκοπων μετακινήσεων. Τα πρόστιμα σύμφωνα με τα στοιχεία πέφτουν “βροχή” αλλά… όχι για όλους. Προφανώς…. και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις και οι διάσημοι περιβάλλονται με το πέπλο της ιδιότυπης ασυλίας που τους παρέχει η αναγνωρισιμότητα τους.

Στοιχεία για τα πρόστιμα

Οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις ξεπέρασαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τις 8.440 σε όλη τη χώρα την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ το καθένα. Οι περισσότερες βεβαιώθηκαν την Κυριακή φτάνοντας τις 1.835 και προβληματίζοντας τις Αρχές, οι οποίες διαπιστώνουν πως παρά τις προτροπές για να μείνουν σπίτι αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν τρόπους να μετακινηθούν χωρίς την απαραίτητη βεβαίωση ή το μήνυμα στο κινητό τους από το 13033 στο οποίο περιέχονται στοιχεία μετακίνησης και διεύθυνσης.

Το είδος των παραβάσεων δεν περιλαμβάνει… σπανακόπιτες

Ως προς το είδος των παραβάσεων, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί οδηγοί αυτοκινήτων να μεταφέρουν και άλλα δύο άτομα, κάτι που δεν επιτρέπεται, ή ηλικιωμένοι να κάνουν βόλτες ανά ομάδες.Επίσης επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς τα χρησιμοποιούν θεωρώντας πως δεν θα ελεγχθούν μέσα σε αυτά και έτσι δεν έχουν τη βεβαίωση μετακίνησης.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τόνιζαν πως έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί, κυρίως ηλικιωμένοι, επειδή δεν λειτουργούν καφενεία και ΚΑΠΗ κάνουν «κατάχρηση» της δυνατότητας να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις όπως φαρμακεία ή σουπερμάρκετ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σχεδόν καθημερινά έξω από το σπίτι τους συνδυάζοντας ως επιλογή μετακίνησης και τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

Αυτά για τους… κοινούς θνητούς διότι για τους διάσημους τα πράγματα αλλάζουν:

Το περιστατικό συνέβη στη Γλυφάδα. Λαϊκός τραγουδιστής που ζει στη Βούλα με τη σύζυγό του και βρίσκεται και εκείνος σε κατ’ οίκον περιορισμό ήθελε να πάρει σπανακόπιτες για να φάει, αλλά να γευτεί τις σπανακόπιτες συγκεκριμένου φούρνου στη Γλυφάδα και όχι κάποιου φούρνου της γειτονιάς τους.

Ο λόγος για τον Σατμάτη Γονίδη ο οποίος έπεσε πάνω σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο για να δουν αν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα. Μόνο που ο τραγουδιστής ήταν μακριά από το σπίτι του.

Το περιστατικό αλλά και τη στιχομυθία ανάμεσα σε αστυνομικούς και Σταμάτη Γονίδη αποκάλυψε με ανάρτησή της στο facebook η σύζυγός του:

  • Αστυνομικός «Κύριε Γονίδη που πηγαίνετε;
  • Γονίδης: Πήγα να πάρω σπανακόπιτες και τσιγάρα.
  • Αστυνομικός: Στη Βούλα δεν μένετε;
  • Γονίδης: Ναι…
  • Αστυνομικός: Και γιατί δεν πήγατε σε φούρνο της Βουλας;
  • Γονίδης: Μας αρέσουν οι σπανακόπιτες που φτιάχνει αυτός ο φούρνος στην Γλυφάδα.
  • Αστυνομικός:Να σας ζητήσω τώρα την απόδειξη για τις σπανακόπιτες;
  • Γονίδης: ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ;;;».

Φυσικά πρόστιμο δεν κόπηκε…. Πάλι καλά που δεν έκανε και μήνυση.