• 18 Απριλίου, 2021

Βρετανία για Astrazeneca: Αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί οι θάνατοι θα είναι πολλοί και αναπόφευκτοι

 Βρετανία για Astrazeneca: Αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί οι θάνατοι θα είναι πολλοί και αναπόφευκτοι

Πιθανή επέκταση στην αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου θα κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στον εμβολιασμό και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους λόγω Covid, που μπορούν να αποφευχθούν, προειδοποίησαν ειδικοί από τη Βρετανία.

Ο dr Peter English, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, τονίζει ότι αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί οι θάνατοι θα είναι πολλοί.

“Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι περιπτώσεις θανάτων προκλήθηκαν από τον εμβολιασμό, παρά μόνο συνδέονται με αυτόν, σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως θα είχαν τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά και πρέπει να διερευνηθούν οι περιπτώσεις για να είμαστε σίγουροι ότι δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή εν μέσω της πανδημίας το ρίσκο του εμβολιασμού πρέπει να μπει απέναντι από το ρίσκο της ασθένειας. Μία απόφαση αναστολής μπορεί να θεωρηθεί προληπτική, αλλά αν οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται αρκετοί θα αρρωστήσουν με COVID-19 και κάποιοι θα πεθάνουν. Οποιαδήποτε απόφαση αναστολής θα προκαλέσει πολλούς και αναπόφευκτους θανάτους” είπε.