• 2 Δεκεμβρίου, 2020

“Βράζει” η Λάρισα: Γέμισαν τα νοσοκομεία – Σε Χαλκίδα και Λαμία οι ασθενείς

 “Βράζει” η Λάρισα: Γέμισαν τα νοσοκομεία – Σε Χαλκίδα και Λαμία οι ασθενείς

Στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας θα μεταφέρονται από σήμερα ασθενείς με κορονοϊό από τη Λάρισα, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ από τα 34 που είναι η συνολική δυναμικότητά τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, όποιο κρεβάτι αδειάζει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, γεμίζει εν ριπή οφθαλμού, με αποτέλεσμα τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα να ασφυκτιούν και ο υγειονομικός τομέας στην πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Επιστολή Ελλήνων επιστημόνων με 9 προτάσεις: Όχι μόνο σε καθολικό lockdown

«Αναγκαστικά στη μάχη έχει μπει και ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο μεταφέρονται ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Η Λάρισα βρίσκεται στο ”κόκκινο”, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα άδειο κρεβάτι και στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Από σήμερα κιόλας, εφόσον χρειαστεί, θα μεταφέρουμε ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας. Όποιο κρεβάτι αδειάζει σε ΜΕΘ, γεμίζει πολύ γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και στις απλές κλίνες», εξηγεί ο κ. Γιαννακόπουλος.

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να ενισχυθεί ο υγειονομικός τομέας στη Θεσσαλία, εφτά κλίνες τοποθετήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο των Τρικάλων και άλλες τέσσερις θα τοποθετηθούν μέχρι την Τρίτη 17 του μήνα σε αυτό της Καρδίτσας.