• 27 Οκτωβρίου, 2021

Βηρυτός: Πληροφορίες για νεκρό έλληνα – Δύο τραυματίες

 Βηρυτός: Πληροφορίες για νεκρό έλληνα – Δύο τραυματίες

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του κατά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, με τους τραυματίες να είναι χιλιάδες. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 100.

Πρόκειται για μία γυναίκα, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, ενώ δύο ακόμη Έλληνες είναι πιθανόν να έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν πριν από λίγα λεπτά στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας αλλά δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν πλήρως καθώς η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη και τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν γεμίσει με νεκρούς και τραυματίες

Παράλληλα ζημιές έχει υποστεί η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με το προσωπικό να είναι ασφαλές. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στο λιμάνι.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

“Με βάση την ενημέρωση των Αρχών μιλάμε για 100 νεκρούς περίπου και τραυματίες που ξεπερνούν τους 4000. Οι αριθμοί αυτοί , το πιθανότερο είναι να αυξηθούν όσο προχωρούν οι έρευνες στην περιοχή που έχει πληγεί . Οι ζημιές είναι μεγάλες και αρκετοί δρόμοι του κέντρου είναι μη προσβάσιμοι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας Έλληνας υπήκοος έχει χάσει τη ζωή του και δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένοι. Μιλάμε για ανθρώπους της κοινότητας των Ελλήνων της Βηρυτού. Το προσωπικό μας εδώ στην Πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά . Έχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην Πρεσβεία . Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στα κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού οπότε εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο τη στιγμή της έκρηξης , τα κτίρια δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί και στέλνει βοήθεια όπως πληροφορούμαι και εντός της ημέρας θα φτάσει και ομάδα της ΕΜΑΚ και χαιρόμαστε που η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα να βοηθηθεί ο Λίβανος αυτή τη στιγμή” είπε στο protothema.gr η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βηρυτό.