• 30 Νοεμβρίου, 2020

Πολυτεχνείο: Καρέ καρέ η έφοδος των ΜΑΤ – Προσαγωγές και ένταση (vid, εικόνες)

 Πολυτεχνείο: Καρέ καρέ η έφοδος των ΜΑΤ – Προσαγωγές και ένταση (vid, εικόνες)

Η έφοδος των ΜΑΤ στο χώρο του Πολυτεχνείου έγινε λίγο μετά τις 15:20. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν εντός του Πολυτεχνείου και ξεκίνησαν άμεσα την εκκένωσή του, προχωρώντας σε προσαγωγές.

Τα άτομα που είχαν μπει από χθες στο Πολυτεχνείο, καλούσαν τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιείται παραδοσιακά αυτές τις ημέρες.

Το Πολυτεχνείο από νωρίς το πρωί ήταν σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό καθώς είναι υπήρχε δράση – συγκέντρωση 50 ατόμων από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα και στέκια εντός της σχολής, ενάντια στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων για το Πολυτεχνείο και του τριημέρου εκδηλώσεων προς τιμήν της εξέγερσης.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, ο λόγος που μπήκαν χτες ήταν γιατί«γνωρίζαμε πως από σήμερα η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη». Διευκρινίζουν πάντως ότι σε αντίθεση με ό,τι μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, τονίζοντας ότι ο χώρος είναι «ανοιχτός με εργαζόμενους/ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη σχολή με ισχυρές δυνάμεις τόσο από τη μεριά του πεζοδρόμου της Τοσίτσα όσο και από την πλευρά της Στουρνάρη, από το ύψος της Μπόταση, αλλά και μπροστά στην Πατησίων από το ύψος της οδού Μάρνη.

Πορεία αλληλεγγύης στις 16:00 στα Εξάρχεια.