• 24 Νοεμβρίου, 2020

Βανδάλισαν το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

 Βανδάλισαν το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Νέο περιστατικό βανδαλισμού του Μνημείου Ολοκαυτώματος καταγγέλλει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα ο βανδαλισμός έγινε από αγνώστους την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

ΥΠΑ: Νέες συμπληρωματικές οδηγίες (NOTAM) λόγω κοροναϊού

«Η αποτύπωση απαξιωτικών συνθημάτων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης αποτελεί πράξη προσβολής του συμβόλου, που ανεγέρθη από την Ελληνική Κυβέρνηση για να τιμήσει τη μνήμη των 50.000 πολιτών της Θεσσαλονίκης Εβραϊκού Θρησκεύματος, οι οποίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Κοινότητα και προσθέτει:

«Η αήθης αυτή ενέργεια, λίγες μέρες μετά τον βανδαλισμό του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών (5/10/2020) και του Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης (10/10/2020), όπως και τη βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Ρόδου με το σπάσιμο τάφων (11/10/2020), προσβάλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας. Είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας».