• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Τσίπρας: Βαθύτατα ανήθικο αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τα χρήματα του ελληνικού λαού – Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία στη χώρα μετά την μεταπολίτευση

 Τσίπρας: Βαθύτατα ανήθικο αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τα χρήματα του ελληνικού λαού –  Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία στη χώρα μετά την μεταπολίτευση

“Δεν είναι θέμα νομικό ή ποινικό. Είναι θέμα ηθικής. Είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που κάνατε. Η Βουλή κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για να λυτρωθεί η κοινωνία μας από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία που γνώρισε η χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «ο κόσμος φοβάται, δεν έχει να βγάλει το μήνα και εσείς στήσατε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου». Συνέχισε με έμφαση πως «ότι και να κάνουν πια τα media, η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε επίσης ότι «την ώρα που κλεινόμασταν σπίτια μας σε λοκντάουν και δεν στήριζε το ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ».

Για «κινήσεις χάριν εντυπώσεων μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε άμυνα», μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στην πρόταση  που κατέθεσε εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης, να ξεκινήσει η έρευνα από το 2015. Για προσπάθεια «απονεύρωσης» της ουσίας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Νίκος Βούτσης.

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει από την αντιπολίτευση τη δυνατότητά της για εξεταστικές επιτροπές, έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε: «Ελάτε στην επιτροπή να διευρύνετε την υπόθεση». «Δεν έχει νόημα η για επικοινωνιακούς λόγους αντεπίθεση της ΝΔ» σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Είναι υποκριτικό να τίθεται αυτό το θέμα τώρα» είπε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ  για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού» μίλησε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.

Πάντως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι η χρονική επέκταση της έρευνας μπορεί να συμφωνηθεί όταν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή.