• 11 Μαΐου, 2021

Τσίπρας για ακαταδίωκτο: “Η ασυλία αφορά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη”

 Τσίπρας για ακαταδίωκτο: “Η ασυλία αφορά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη”

Για ασυλία που στην πραγματικότητα αφορά κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές κι ασκούν ισχυρές πιέσεις κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook o Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

“Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει, “κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο”.

“Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός”, συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι “η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές”.
“Για αυτό άλλωστε και η τροπολογία δεν εξαντλείται στο ακαταδίωκτο, αλλά επεκτείνεται στην απαγόρευση κατάθεσης των μελών της Επιτροπής σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Τι φοβούνται;”, διερωτάται και σχολιάζει:

“Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την πατρότητα κάποιων κρίσιμων αποφάσεων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κρύβουν τόσους μήνες τα πρακτικά των συνεδριάσεων”.

“Ο πρωθυπουργός που έχει κάνει σημαία του την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, που μεταβίβασε, προχθές, ακόμη και την ευθύνη του μη εμβολιασμού στους ανθρώπους που δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη για τη ζωή, νομοθετεί ασυλία των συνεργατών του από κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις τους”, σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει: “Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει”.