• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό

 Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό

Ως τον σκληρότερο νόμο που ήρθε ποτέ στην Βουλή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Δάκρυα χαράς από τη Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

«Σας ζητώ να το αποσύρετε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτό το νόμo έκτρωμα (του Χρήστου Σταϊκούρα) δηλαδή το νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας των πολιτών. «Το νόμο που έρχεται άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας. Δεν θα σας αφήσουμε να πτωχεύσετε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» κατέληξε.

Αναλυτικά, όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών:

Σας ζητώ να το αποσύρετε έστω και τώρα.

Ή μάλλον σας δίδω μια ευκαιρία να μην εγγράψετέ το όνομά σας με μαύρα γράμματα στην κοινωνική και οικονομική ιστορία αυτού του τόπου.

Στο βαθμό όμως που επιμένετε – και από ότι βλέπω επιμένετε- είμαι αναγκασμένος να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σε τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα.

Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής  καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους.

Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά.

Σαν τους κλέφτες.

Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση.

Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.

Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας.