• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση στον Αποστολάκη: “Επί μία εβδομάδα, ενώ γνώριζα, δεν μου τηλεφώνησε”

 Τσίπρας κατά Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση στον Αποστολάκη: “Επί μία εβδομάδα, ενώ γνώριζα, δεν μου τηλεφώνησε”

Tο έντονο παρασκήνιο σχετικά με την πρόταση υπουργοποίησης στον Ευάγγελο Αποστολάκη αποκάλυψε -κατά την δική του εκδοχή- ο πρόεδρος τουΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι γνώριζε για την πρόταση Μητσοτάκη στον Αποστολάκη. «Τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα με ενημέρωνε ο κ. Αποστολάκης που γνωρίζει ότι είναι στενός μου συνεργάτης; Γνωρίζω και περιμένα μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη . Δεν τόλμησε να με πάρει!”

«Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είναι τόσο αμετροεπής; Τόσο αλαζόνας; Τόσο ανίκανος να συνειδητοποιήσει την ανάγκη τούτες τις ώρες να σταματήσει να συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε ανόητους, σε αδαείς σε πολίτες που δεν καταλαβαίνουν;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, είπε ότι πριν μια εβδομάδα από τη Βουλή, για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός «μας είπε ότι όλα τα έκανε τέλεια και μας επιτέθηκε και από πάνω».

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει, που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν το τρόπο;» είπε ο κ.Τσίπρας.

«Την ίδια στιγμή είχε δίπλα του όλους εκείνους που υποκριτικά υποστήριζε, ενώ τους είχε προγραμμένους», «ενώ παζάρευε την αντικατάστασή τους και την ίδια στιγμή εξυμνούσε το έργο τους», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις πυρκαγιές έλεγε ότι όλα πήγαν τέλεια και μας επιτέθηκε κιόλας. Και είχε ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή των υπουργών του που κάθονταν δίπλα του. Και τρεις μέρες μετά έκανε το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει πέσει ποτέ Πρωθυπουργός, σε έναν ανασχηματισμό παρωδία.

Οι πρώτοι που αντικαταστάθηκαν ήταν οι επικεφαλής των δήθεν μεγάλων επιτυχιών: Της διαχείρισης της πανδημίας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού.

Με τεχνάσματα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών.

Πόση αλαζονεία, δεν ήξερε ότι απευθύνεται σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Αυτή είναι η δήθεν κατανόηση για το τι σημαίνει πολιτική συνεννόηση;

Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε το τηλέφωνο αν και γνώριζα, παρά έβαλε 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις να ενημερώσει, επιχειρώντας να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη συνεννόησης.

Αν ήθελε πολιτική συνεννόηση δεν θα ερχόταν στη Βουλή να μην αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν θα άφηνε δύο χρόνια στο συρτάρι το πόρισμα Γκολντάμερ, δεν θα απέρριπτε την πρόταση νόμου για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας, δεν θα επαλάμβανε την τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι.

Δεν μιλάμε απλά για πολιτικό απατεώνα, αλλά για κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού. Είναι πράξη πολιτικής αγυρτίας, αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πρόσκληση σε αποστασία.

Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας: «Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.Επιλέξατε στην πιο κρίσιμη θέση στην πανδημία επιλέξατε όχι μόνο έναν ακροδεξιό που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, που το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Την ώρα που η πανδημία ξανά φουντώνει, την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία ξανά με 25 και 30 μαθητές ανά τμήμα, όπως ακριβώς έκλεισαν. Την ώρα που παραιτούνται υγειονομικοί γιατί δεν αντέχουν άλλο γιατί δεν ενισχύσατε ούτε με μία πρόσληψη. Και σε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι στην Υγεία είναι όλα υπό έλεγχο.

Είστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή, ο κ. Μητσοτάκης ένας Πρωθυπουργός σε βέρτιγκο για ακόμα μία φορά».

Πηγή: militaire.gr