• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας για “Πόθεν Έσχες” Μητσοτάκη: “Αν συνέβαινε σε άλλη χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός”

 Τσίπρας για “Πόθεν Έσχες” Μητσοτάκη: “Αν συνέβαινε σε άλλη χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός”

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Στο Νησί» 99 FM «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα» και πρόσθεσε:

«Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Δεξίωση στο Προεδρικό για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα, οι συζητήσεις, οι παρουσίες (εικόνες)

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τον Πόθεν Έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη έχει δυο σκέλη. Το ένα είναι ότι καταστρατηγείται ο νόμος που έχει ψηφιστεί. 

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», επεσήμανε και τόνισε.

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. 

Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε.