Τσαβούσογλου για Αναστασιάδη: Επανέλαβε την παλιά του ρητορική σαν κολλημένο βινύλιο

 Τσαβούσογλου για Αναστασιάδη: Επανέλαβε την παλιά του ρητορική σαν κολλημένο βινύλιο

Επίθεση στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές δηλώσεις με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με το πέρας της Πενταμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

«Είπαμε ότι μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων», είπε προσθέτοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πολύ ισχυρή υποστήριξη στη λύση δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών που επιθυμεί η “τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Καμία ανοχή στη δημιουργία νέων τετελεσμένων

Δένδιας : Οι αποφάσεις του του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι δεσμευτικές για όλους

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να φέρει νέο όραμα, επανέλαβε την παλιά του ρητορική σαν κολλημένο βινύλιο», είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου. «Δεν θα συμβιβαστούμε για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ισότητα της ΤΔΒΚ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίστηκε το μοντέλο της Ομοσπονδίας που δεν είχε αποτελέσματα για 50 χρόνια Η Βρετανία και ο ΟΗΕ αναζήτησαν έδαφος για ένα νέο μονοπάτι, αλλά δεν βρέθηκε νέο έδαφος. Ο ΟΗΕ αγωνίζεται για άτυπες συναντήσεις».

Χρήστος Σταθόπουλος