• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τροχαίο στη Βουλγαρία: “Η μόνη αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπνηλία του οδηγού”

 Τροχαίο στη Βουλγαρία: “Η μόνη αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπνηλία του οδηγού”

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε την ζωή σε 46 ανθρώπους στην Βουλγαρία αναζητούν οι αρχές.

Ωστόσο, η μαρτυρία ενός από τους επιζήσαντες δείχνει πως οδηγήθηκαν στον θάνατο τόσοι άνθρωποι στο λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες…

Ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι, ένα από τα επτά άτομα που επέζησαν ισχυρίστηκε ότι το δυστύχημα συνέβη επειδή ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. «Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε πρώτα επάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μετά έσκασαν τα λάστιχα. Προφανώς έσκασαν τα λάστιχα και τότε ξέσπασε η φωτιά», είπε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Τα “αποκαλυπτήρια” του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας:Συστράτευση με τα καλύτερα μυαλά της χώρας

Ο νεαρός άνδρας από το Πρέσεβο της Σερβίας δήλωσε ότι κατάφερε μέσα στον πανικό και τις δραματικές εκείνες στιγμές να σπάσει το παράθυρο και να διαφύγει από το φλεγόμενο λεωφορείο με την αρραβωνιαστικιά του από το Κουμάνοβο της Βόρειας Μακεδονίας και κάποια άλλα άτομα. «Το λεωφορείο γέμισε καπνούς. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποια άλλα άτομα. Άκουγα πολλές κραυγές από το λεωφορείο,, Δεν ξέρω τι συνέβη μετά, εγώ απομακρύνθηκα κάπου 200 μέτρα».

Όπως λέει ο επιζών του δυστυχήματος περίπου «εκατό χλμ. πριν φθάσουμε στα σύνορα με τη Βουλγαρία κάναμε μια στάση κι άλλαξαν οι οδηγοί. Μετά κάναμε κι άλλη στάση. Εγώ είχα πάει με την αρραβωνιαστικιά μου για διακοπές τεσσάρων ημερών. Το μικρότερο παιδί [στο λεωφορείο] ήταν τεσσάρων ετών. Την ώρα εκείνη έβρεχε. Η μόνη αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπνηλία του οδηγού. Η αρραβωνιαστικιά μου υποβλήθηκε σε επέμβαση, καθώς τραυματίστηκε στα γόνατα, υπέστη κατάγματα», δήλωσε.

Δύο τετράχρονα παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Μεταξύ των 12 παιδιών που σκοτώθηκαν ήταν και δύο δίδυμα αγοράκια ηλικίας τεσσάρων ετών από την Αλβανία, ο Λούαν και ο Άλμπαν Αχμέτι που έχασαν τις ζωές τους μαζί με τον πατέρα τους Άβνι και τη μητέρα τους Τζιχάν όταν το λεωφορείο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο νότια της Σόφιας στις δύο τα χαράματα τοπική ώρα της Τρίτης.

Στα θύματα που ταυτοποιήθηκαν περιλαμβάνονται ο 27χρονος Γκαζμέντ Ουκάλι κι η αρραβωνιαστικιά του Αλμπίνα Μπελούλι, που επέστρεφαν από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν γιορτάσει τα γενέθλια του νεαρού άνδρα. «Έχασα όλη την οικογένειά μου στην πυρκαγιά», δήλωσε σε κατάσταση απόγνωσης ένας άνδρας σε τοπική εφημερίδα αναφέροντας ότι πέθαναν δέκα συγγενείς του στο τροχαίο. Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικίας 25 έως 30 ετών, το μεγαλύτερο ένας 63χρονος κι ο νεότερος επιζών 15 ετών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους από τη Βουλγαρία, η ταυτοποίηση των περισσότερων από τα θύματα θα πάρει κάποιο χρόνο, καθώς είναι απανθρακωμένα και δεν είναι εύκολο να αναγνωρισθούν.