• 27 Νοεμβρίου, 2021

Τραγωδία στο “Λαϊκό” – Κατέληξαν δύο ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Δραματική έκκληση του Προέδρου των εργαζομένων (vid)

 Τραγωδία στο “Λαϊκό” – Κατέληξαν δύο ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Δραματική έκκληση του Προέδρου των εργαζομένων (vid)

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες -κατά τις οποίες τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για κρούσματα, εισαγωγές και διασωληνωμένους είναι άκρως ανησυχητικά- είναι εφιαλτική και έχει αρχίσει να θυμίζει τον περασμένο Νοέμβρη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, μέσα στις προηγούμενες μέρες δύο άτομα που νοσούσαν από κοροναϊό και ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», κατέληξαν.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα στο Open ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

«Αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”. Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό, μία φαινομενική ηρεμία πριν την αυριανή καταιγίδα που εφημερεύουμε μόνοι μας από αύριο το πρωί για όλη την Αθήνα. Εφημερεύουμε λιγότεροι από 100 άνθρωποι από ό,τι πέρσι, διότι λείπουν 62 σε αναστολή και 35 άνθρωποι που έφυγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση από την πίεση» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αντωνόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, από πέρσι «φωνάζουν» για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και αποκάλυψε πως υπάρχουν πέντε ΜΕΘ COVID στο «Λαϊκό» που είναι ερμητικά κλειστές «λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού».

Στη συνέχεια, ο Τάσος Αντωνόπουλος ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο «Λαϊκό» που εφημερεύει αύριο μόνο τουδεν είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID και εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά.

«Πλημμυρίζουν εδώ και έναν μήνα, το λέμε με απελπισία στο υπουργείο, οι διάδρομοι των νοσοκομείων με ράντζα (…). Κάθε γενική εφημερία τους τελευταίους 1-2 μήνες μάς αφήνει 30,35 τολμώ να πω και 40 ράντζα στους διαδρόμους και ειδικά στις παθολογικές» υπογράμμισε έπειτα ο ίδιος.

Ο κ. Αντωνόπουλος συμπλήρωσε ότι από τις 550 κλίνες του νοσοκομείου, οι 40,80 και 120 κρεβάτια δίνονται στον COVID.Προς το τέλος, ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου τόνισε πως «δεν έχει αντικατασταθεί ούτε ένας από τους 62 που είναι σε αναστολή».