• 22 Ιανουαρίου, 2022

Τουρκία: “Hττα” για τον Ερντογάν σε δημοσκόπηση

 Τουρκία: “Hττα” για τον Ερντογάν σε δημοσκόπηση

Μπροστά περνά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έναντι του κυβερνώντος ΑΚΡ, του Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσκόπηση της Avrasya.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το CHP συγκεντρώνει το 30,4% των ψήφων, ενώ το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται δεύτερο με 27,6%. Αντίστοιχα, σε ενδεχόμενο προεδρικών εκλογών κερδίζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που θα αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν.

Νέα σενάρια για την υγεία του Ερντογάν – “Ξέχασε τι ήθελε να πει…”

Σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, ότι οι αναποφάσιστες ψήφοι μειώθηκαν και ότι οι ψήφοι των περισσότερων αναποφάσιστων μετατοπίστηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει οικονομική κρίση, το 71% απάντησε θετικά, ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση το 72,1% απάντησε αρνητικά.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση το έχει για το 84,2% των Τούρκων πολιτών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 70,1 % η Λαϊκή Συμμαχία (ΑΚΡ και εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ), το 70,4% ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και το 15,4% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το 80,3% θεωρεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάνει κακή διαχείριση της οικονομίας, ενώ το 85.9% των πολιτών θεωρεί ότι ο πληθωρισμός που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ο αληθινός.

Πρόωρες εκλογές θέλει το 67,5% και στο ερώτημα εάν θα ψήφιζε πάλι τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 56% απάντησε αρνητικά και το 30,2% θετικά. Το 13,8% απάντησε ότι εξαρτάται από τους άλλους υποψηφίους που θα προταθούν.

Στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν, αν ένα από τα παρακάτω ονόματα ήταν υποψήφιος κατά του Ερντογάν ή οι εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο το:

50,6% θα ψήφιζε Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς
48% θα ψήφιζε Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και
44,1% τον Αλί Μπαμπατζάν.

Πηγή: ethnos.gr