Απειλές από Ερντογάν- Μπαχτσελί με στόχο το Καστελόριζο και την Γαλλία

 Απειλές από Ερντογάν- Μπαχτσελί με στόχο το Καστελόριζο και την Γαλλία

Νέα πρόκληση και στοχοποίηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με νέες δηλώσεις του στοχοποιεί ανοιχτά το Καστελόριζο.

Μπαχτσελί: Ελλάδα – Γαλλία θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για τα ιστορικά τους λάθη

Μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι «στην Ανατολική «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων» φωτογραφίζοντας το ακριτικό νησί.

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας, αλλά κυρίως κατά της Γαλλίας. «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ας δούμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο “συνοδοιπόρος” του Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε απειλές τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής των «γκρίζων λύκων» υποστήριξε πως η χώρα μας «συμπεριφέρεται σαν ληστής, κρύβεται πίσω από άλλα κράτη και επιμένει να ξεφεύγει από συμφωνίες, από τον διάλογο και τους συμβιβασμούς. Βαδίζει στη σκιά της αδικίας και της παρανομίας, ψάχνοντας, έτσι, ευημερία για το μέλλον. Τα φρένα της Ελλάδας έχουν σπάσει με τις υποδείξεις και τις προκλήσεις της Γαλλίας, των ΗΑΕ, της Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή. Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ πως επετεύχθη συμφωνία για τεχνικές συζητήσεις, διαψεύστηκε από την Ελλάδα και φάνηκε, έτσι, ποια χώρα δεν επιθυμεί την ειρήνη και τον διάλογο».

«Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αμυντική συνεργασία που θα υπογράψουν Μητσοτάκης και Μακρόν, αποτελούν αποδείξεις και τεκμήρια για νέες επιδιώξεις στην περιοχή. Πρέπει να γίνει γνωστό πως οι επιδιώξεις της Ελλάδας στις ακτές μας, αποτελούν προφανή γλώσσα πολέμου», είπε ακόμη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε πως «όσοι παραβιάζουν, αρνούνται ή καταλαμβάνουν την υφαλοκρηπίδα μας, τα ύδατα μας ή κάθε χαρακτηριστικό της κυριαρχίας μας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα για τα ιστορικά τους λάθη».

Για να αναφερθεί στη συνέχεια στα γεγονότα της δεκαετίας του 1920 και βέβαια στη Μικρασιατική Καταστροφή. «Το έχει η μοίρα, η Ελλάδα και η Γαλλία να γνωρίσουν ξανά τη συντριπτική δύναμη του τουρκικού ηρωισμού, τον οποίο προφανώς είχαν ξεχάσει, αν εφαρμόσουν αιματηρές πολιτικές, εμπνευσμένες δεκαετία του 1920», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο για άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να εμποδίσουν και να διορθώσουν τις επιθετικές πολιτικές της Γαλλίας. Η ΕΕ είναι χωρισμένη και δεν μπορεί να εφαρμόσει μια κοινή πολιτική. Επιπλέον, Γαλλία και Ελλάδα έχουν στραφεί εναντίον μας, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να έχει συνέχεια ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε και η εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος ειρήνης. Το τουρκικό έθνος μάχεται για την ανεξαρτησία της Γαλάζιας Πατρίδας».

Πηγή: sozcu.com.tr – enikos.gr Με πληροφορίες από το NTV

Χρήστος Σταθόπουλος