• 27 Οκτωβρίου, 2021

“Το χέρι του Θεού” εξακολουθεί να ενοχλεί- Τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων για τον Μαραντόνα

 “Το χέρι του Θεού” εξακολουθεί να ενοχλεί- Τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων για τον Μαραντόνα

Στη Βρετανία δεν έχουν ξεχάσει το για πολλούς αμφισβητούμενο γκολ που έγινε γνωστό ως το “χέρι του Θεού” στον αγώνα Αργεντινη- Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Η “κίτρινη” ταμπλόϊντ “The Sun” φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει τον θάνατο του “Νέμεση”…

The Sun 26 November

Ήταν 22 Ιουνίου του 1986 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε από… το χέρι την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που αντιμετώπιζε την Αγγλία και κατάφερε να την αποκλείσει με σκορ 2-1.
Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ντιεγκίτο έγραψε το δικό του έπος καθώς η μοίρα το έφερε να σημειωθούν δύο από τα διασημότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία σαν «Το χέρι του Θεού». Με το σκορ στο 0-0 ο βραχύσωμος «μάγος» της μπάλας πηδάει για κεφαλιά και με… αριστερή γροθιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Άπαντες ξεγελάστηκαν (μαζί και οι διαιτητές), το γκολ μέτρησε κανονικά και έμεινε χαραγμένο στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα ήρθε η απόλυτη μαγεία.

Το γκολ του αιώνα σημειώθηκε όταν ο «Πίπε Ντ’ Όρο» πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε όποια… λευκή φανέλα έβρισκε μπροστά του, πέρασε και τον γκολκίπερ και έγραψε το 2-0.

Η Αγγλία μείωσε στο 81’ με τον Γκάρι Λίνεκερ αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της εξαιρετικής Αργεντινής.

Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για το θάαντο του Ντιέγκο- Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα, πάντως, εστιάζουν σε εκείνο το γκολ του 1986

The Daily Star 26 November
The Daily Mirror 26 November
Metro front page 26 November
The Daily Telegraph 26 November
The Times 26 November
The Guardian front 26 November
The i 26 November