• 28 Ιανουαρίου, 2022

Τι απαντά η κυβέρνηση στις σοκαριστικές καταγγελίες ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ για “καβάτζες” σε κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να εξυπηρετηθούν VIP (vid)

 Τι απαντά η κυβέρνηση στις σοκαριστικές καταγγελίες ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ για “καβάτζες” σε κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να εξυπηρετηθούν VIP (vid)

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τις καταγγελίες των εκπροσώπων ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ κυρίων Παπανικολάου και Γιαννάκου, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψαν πως τα τα νοσοκομεία διατηρούν έναν αριθμό κλινών ΜΕΘ για να εξυπηρετούν VIP ασθενείς. Και αυτό την ώρα που πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε αυτές τις καταγγελίες αλλά απέδωσε τέτοια φαινόμενα στα προβλήματα μεταφοράς ασθενών.

Αποκαλύψεις σοκ ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ: “Κρύβουν” ΜΕΘ για VIP – Οι θάνατοι διασωληνωμένων εκτός μονάδων φθάνουν το 80% (vid)

«Θεωρώ αδιανόητο ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία», είπε ο κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι για τους οποίους συμπολίτες μας που διασωληνώνονται και χρειάζονται εντατική πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ … πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά τα κριτήρια».

Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, αναφέροντας ότι «πολλές φορές συμπολίτες μας που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, για κριτήρια υγειονομικά δεν μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις, όπου υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Κάποιος που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κρεβάτι είτε στο νοσοκομείο είτε στη γύρω περιοχή, μπορεί να μην μπορεί να μεταφερθεί π.χ. στην Αθήνα, ή την Κρήτη, όπου υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι χτες υπήρχαν 2 κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ και μεταξύ άλλων ζευγάρι 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Στις καταγγελίες των εκπροσώπων ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ κυρίων Παπανικολάου και Γιαννάκου, απάντησε και ο Θάνος Πλεύρης.

Tι αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

   «Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» επισημαίνει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης.

   Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως «αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» και καταλήγει: «Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».