• 23 Απριλίου, 2021

Θετικές εξελίξεις σε MIG-Vivartia- Νέοι ρόλοι για Παπανικολάου και Θρουβάλα

 Θετικές εξελίξεις σε MIG-Vivartia- Νέοι ρόλοι για Παπανικολάου και Θρουβάλα

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Vivartia, αναλαμβάνει, όπως γράφει η kathimerini.gr, ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), Θανάσης Παπανικολάου. Τα καθήκοντα του στην MIG θα ασκεί πλέον ο εκτελεστικός πρόεδρος της Παναγιώτης Θρουβάλας τουλάχιστον μέχρι την επομένη τακτική γενική συνέλευση.

Η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς της θυγατρικής της MIG, Vivartia από την CVC Capital Partners και σηματοδοτεί –συμβολικά- την αλλαγή σελίδας τόσο για την Vivartia όσο και για την MIG.

Η Vivartia, υπό νέα ιδιοκτησία πλέον και με βασικό μέτοχο που έχει την κεφαλαιακή ισχύ για να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα, αποκτά «έναν επικεφαλής που γνωρίζει καλά την εταιρία και έχει καταρτίσει μαζί με τη CVC το νέο business plan που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εξαγορές», αναφέρουν πηγές της αγοράς. Με βάση όσα γνωρίζει η στήλη για τους σχεδιασμούς της νέας ιδιοκτησίας, μετά από μία μεταβατική περίοδο η οποία αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρο το 2021, η Vivartia θα εισέλθει σε τροχιά αναζήτησης συμφωνιών για εξαγορές επιχειρήσεων που συμπληρώνουν τα μερίδια της στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Και αυτές είναι η παραγωγή και εμπορία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της ΔΕΛΤΑ, τα κατεψυγμένα προϊόντα μέσω της Μπάρμπα Στάθης και η εστίαση μέσω μιας σειράς εμπορικών σημάτων της όπως τα Goody’s, τα Flocafé και La Pasteria.

Από την πλευρά της η Marfin Investment Group μένει πλέον με δύο μόνον θυγατρικές, την ακτοπλοϊκή Attica (που δεν πουλιέται για πλήθος πολύ καλών λόγων) και την εταιρεία ακινήτων στην Σερβία (που μπορεί και να πουλιέται αλλά όχι πολύ ακριβά), αλλά και τακτοποιημένο το βραχυπρόθεσμο δανεισμό της μετά την εισροή των κεφαλαίων από την συναλλαγή με τη CVC. Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia ανέρχεται στο ποσό των 175 εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των 161,135 εκατομμυρίων και καταβλήθηκε την Τρίτη ολοσχερώς. Το όλον deal «ενορχήστρωσε» η Rothschild.

Πηγή: kathimerini.gr/moneyreview