Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου με μάσκα στον Άγιο Δημήτριο… ιερείς χωρίς μάσκα

 Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου με μάσκα στον Άγιο Δημήτριο… ιερείς χωρίς μάσκα

Κεκλεισμένων των θυρών, και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται σήμερα 26 Οκτωβρίου η πανηγυρική Δοξολογία, για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο

Και μπορεί στα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό να περιλαμβάνονται καρέκλες με αποστάσεις, διάδρομοι, εικόνες και κηροπήγια στον εξωτερικό χώρο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός, και παρουσία αστυνομικής δύναμης, ωστόσο, όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο εσωτερικό μπορούσαν να μπουν μέχρι 50 άτομα, με όσους πιστούς να συρρέουν νωρίτερα να φορούν στη μεγάλη τους πλειονότητα μάσκα.

Από το πρωί της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκαν και ουρές στις πλαϊνές εισόδους του ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου ανέμεναν πολίτες να εισέλθουν για να προσκυνήσουν.

Σύμφωνα με τα μέτρα επιτρέπονταν η ταυτόχρονη παρουσία έως 50 πιστών, ενώ έξω από την εκκλησία υπήρχαν καρέκλες με αποστάσεις που θα μπορούσε ένα μικρός αριθμός πιστών να παραμείνει για να ακούσει τη λειτουργία.

Ωστόσο, οι προσκυνητές που ήθελαν να ανάψουν ένα κερί αποδείχθηκαν περισσότεροι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανακόψουν τη ροή και να υπάρξει ένταση με κόσμο που ανέμενε στα κιγκλιδώματα που στήθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Η ουρά πιστών στο πεζοδρόμιο-κατά μήκος του ναού- παραμένει μεγάλη, ενώ δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις οι αποστάσεις.

Η καθιερωμένη Δοξολογία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου γίνεται μεν αλλά κάτω από αυστηρά μέτρα και κεκλεισμένων των θυρών.

Παναγιώτης Δρίβας