• 29 Νοεμβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

 Θεσσαλονίκη: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

Περίπατο πήγαν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς θα πραγματοποιεί πομπή έως το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι πιστοί πριν μπουν στην εκκλησία ασπάζονται χωρίς μάσκα τις εικόνες, παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, ενημερώνουν τον κόσμο να φορά τη μάσκα πριν μπει στην εκκλησία.

Οργή του Μητροπολίτη Δωδώνης για την Υπουργό Πολιτισμού: “Φοβάται μην αγιάσει;”

Συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθέτησαν κιγκλιδώματα περιμετρικά του Ιερού Ναού, ώστε να περιορίσουν την μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο και να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού.

Ίδιο σκηνικό εκτυλίσσεται και εντός του Ναού, καθώς οι πιστοί σχηματίζουν ουρά και ακολούθως ασπάζονται χωρίς μάσκα τις εικόνες. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι άνθρωποι του Ναού απολυμαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις εικόνες. 

To βίντεο του thesstoday κατέγραψε τις σχετικές εικόνες