• 27 Οκτωβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: 19χρονος φοιτητής καταγγέλλει πως τον ξυλοκόπησε αστυνομικός

 Θεσσαλονίκη: 19χρονος φοιτητής καταγγέλλει πως τον ξυλοκόπησε αστυνομικός

Ένας 19χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα άγριας αστυνομικής βίας στην Θεσσαλονίκη, επειδή ειρωνεύτηκε αστυνομικό όταν του έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσε μάσκα μέσα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Το περιστατικό, συνέβη την περασμένη Τετάρτη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλει ο 19χρονος βρισκόταν μαζί με τρεις φίλους του στον σταθμό καθώς επέστρεφαν από Χαλκιδική και με προορισμό την Φλώρινα.  

Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε, κατά τα λεγόμενά του. Στη συνέχεια κάθισαν στην αίθουσα αναμονής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και των τριών φίλων του, ένας αστυνομικός του έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα.

Ο 19χρονος αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του. Στη συνέχεια σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει. «Έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά». Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Κακώς ειρωνεύτηκα αλλά ήταν αυτός λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο», είπε ο 19χρονος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο 19χρονος, αμέσως μετά μία ομάδα αστυνομικών πήγε από πάνω του και ένας τον χτυπούσε με γκλομπ.

Ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε ισχυρίστηκε πως ο 19χρονος, όταν του έκανε παρατήρηση, τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. Ο 19χρονος  οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.