• 22 Ιανουαρίου, 2022

Θεματοφύλακες… παρακράτους: Νέες ανατριχιαστικές εικόνες – “Μιλάμε για πολίτες που αρπάζουν πολίτες” – Παρα-αστυνομία και εκπαιδεύσεις με όπλα

 Θεματοφύλακες… παρακράτους: Νέες ανατριχιαστικές εικόνες – “Μιλάμε για πολίτες που αρπάζουν πολίτες” – Παρα-αστυνομία και εκπαιδεύσεις με όπλα

Βαρύ κατηγορητήριο συνοδεύει τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνελήφθησαν ύστερα από τη «σύλληψη» και αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. Πρόκειται για 11 άτομα, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή για την απολογία τους στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών είναι δύο γονείς παιδιών που φοιτούν στο σχολικό ίδρυμα.

Το πρωί της Παρασκευής, οι συλληφθέντες πήγαν στο σχολείο και όταν ο διευθυντής αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο γιατί δεν φορούσαν μάσκα, εκείνοι τού φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε ένα όχημα και τον πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να τον παραδώσουν.

Αποκαλυπτική της δράσης του είναι τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

  • «Υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας» αναφέρεται, ειδικότερα, στη δικογραφία, όπως μεταφέρει το MEGA.
  • «Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα» προστίθεται για τη δράση τους.

Ο διευθυντής, που έπεσε θύμα των «Θεματοφυλάκων», μετέβη κανονικά στο σχολείο σήμερα και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνης. Εάν επιθυμούσα να ικανοποιήσω το φτωχό μου σαρκίο, θα ήμουν σαν και αυτούς» είπε στο λιτό του σχόλιο.

Για το ζήτημα μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος τόσισε πως «η αρπαγή είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή».

Επεσήμανε πως «οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του ποινικού δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα-αστυνομία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα-αστυνομία».

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «στοιχεία ζούγκλας» και «όχι μιας δομημένης κοινωνίας».

«Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δε με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Το αν θα αφεθούν ελεύθεροι είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Η ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασε άμεσα και έκανε τη σύλληψη. Στο κακούργημα μιλάμε για χρόνια σε ό,τι αφορά στις ποινές. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να συλλάβει, να αρπάξει κάποιον. Διέπραξαν αρπαγή ενός συμπολίτη τους. Είναι σοβαρό κακούργημα. Μιλάμε για πολίτες που αρπάζουν πολίτες».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews, έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα!

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «R» απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Ηδη για τις εικόνες αυτές έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Οι ερευνητές της Αστυνομίας καλούνται να δώσουν απάντηση σε τι αποσκοπεί η εκπαίδευση με όπλα που λαμβάνουν τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως για τα σχέδια που προετοίμαζαν. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί και το είδος των όπλων που φαίνονται στις εικόνες, καθώς τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, οι έρευνες που διεξάγονται από τις Αρχές επικεντρώνονται και στην πηγή προμήθειας των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό. Οπως τονίζουν οι πηγές, ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες, η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα. Μάλιστα, οι δύο από τους εκπαιδευτές φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται ότι είχε κοινά μέλη και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες αυτόνομες φασιστικές ομάδες της πόλης. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει στενούς δεσμούς και αποτελεί τη μετεξέλιξη των οργανώσεων του Αρτέμη Σώρρα.

Στη δεύτερη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «R» απεικονίζεται ένας άνδρας με αυτόματο όπλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «υπουργείου Θεραπείας» στην Αράχωβα, στο οποίο πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Αστυνομία. Σε αυτόν τον χώρο πωλούνταν δήθεν θεραπευτικά σκευάσματα για τον κορωνοϊό, τα οποία είχαν παρασκευαστεί από ρίγανη και γαϊδουράγκαθο. Εκτός από την Αράχωβα, παρόμοια καταστήματα φέρεται να είχε ανοίξει η οργάνωση σε Σάμο και Ικαρία.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα δεν έχουν κανονικές πινακίδες στα αυτοκίνητά τους, αλλά πινακίδες που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι με αριθμό που παραπέμπει στο άρθρο 120 του Συντάγματος.