• 19 Ιουνίου, 2021

Θέατρο Εμπρός: Μήνυση στο συνεργείο που δεν είχε άδεια από την “Ανοιχτή Πόλη” – Σταμάτησε το σφράγισμα

 Θέατρο Εμπρός: Μήνυση στο συνεργείο που δεν είχε άδεια από την “Ανοιχτή Πόλη” – Σταμάτησε το σφράγισμα

Ούτε σήμερα έφερε αποτέλεσμα η κίνηση της Αστυνομίας να σφραγίσει το Θέατρο Εμπρός έπειτα από τη διαπίστωση του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε στο σημείο, ότι το συνεργείο, που ξεκίνησε τις νέες διαδικασίες σφραγίσματος, δεν έχει άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

H δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, βρέθηκε στην οδό Ρήγα Παλαμήδη όπου το συνεργείο τοποθετούσε λαμαρίνες.

Η παράταξη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του συνεργείου προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, τουλάχιστον προσωρινά, όπως και έγινε.

Το περασμένο Σάββατο, πλήθος κόσμου είχε βρεθεί στο σημείο προχωρώντας σε επανακατάληψη του ιστορικού θεάτρου. Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, τις τσιμεντωμένες πόρτες του κτιρίου και μπήκαν μέσα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδική Ομάδα ΟΠΚΕ της αστυνομίας προχώρησε στο χτίσιμο των διόδων στο κτίριο, ο οποίος είχε μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο πολιτισμού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο.