• 24 Οκτωβρίου, 2021

The Sun: Οι Ρώσοι έκλεψαν τη φόρμουλα της AstraZeneca για να φτιάξουν το Sputnik V

 The Sun: Οι Ρώσοι έκλεψαν τη φόρμουλα της AstraZeneca για να φτιάξουν το Sputnik V

Τη φόρμουλα για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού της AstraZeneca κατάφερε και έκλεψε Ρώσος κατάσκοπος και μ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε το Sputnik V αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Για το θέμα αυτό, έχουν ήδη ενημερωθεί Βρετανοί υπουργοί ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία φανερώνουν πως κατάσκοποι που εργάζονταν για τη Ρωσία έκλεψαν το σχέδιο για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού από την AstraZeneca, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν το δικό τους εμβόλιο.

Μαντλίν – “Αυτός είναι ο δολοφόνος της” – Οι γερμανικές αρχές είναι πλέον 100% σίγουρες

Τα σχέδια φαίνεται να απέσπασε ένας και μόνο πράκτορας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο, τα αποτελέσματα δύο πρώτων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο βρετανικό περιοδικό The Lancet, έδειξαν ότι το εμβόλιο της Ρωσίας κατά της Covid-19, το οποίο χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το σκεύασμα της Οξφόρδης, ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ρώσοι επιστήμονες δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα επιστημονικά δεδομένα από τις δοκιμές, ενώ παράλληλα το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει επίσης τεθεί σε αυστηρές δοκιμές Φάσης 3, οι οποίες θεωρούνται ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και πραγματικά λειτουργούν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έχει εμβολιαστεί με το Sputnik V εκθείασε κατά το ετήσιο τηλεοπτικό του μήνυμα τον Ιούνιο, τα τέσσερα εμβόλια της Ρωσίας ως εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή και επέκρινε τα εμβόλια της Δύσης: «Όπως μπορείτε να δείτε, όλα είναι εντάξει και δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις όπως μετά από εμβολιασμούς όπως το AstraZeneca ή το Pfizer».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.