Ταραντίλης: Απέκλεισε στην παρούσα φάση γενικό lockdown

 Ταραντίλης: Απέκλεισε στην παρούσα φάση γενικό lockdown

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας για να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση που δημιουργεί ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του.

Με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί 40% μέσα σε μια εβδομάδα και τις εκτιμήσεις (όπως του Δημοσθένη Σαρηγιάννη) πως στα μέσα Μαρτίου μπορεί να είναι 2.000 την ημέρα, όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα ίσως να είναι προ των πυλών. Και δεν αποκλείεται ακόμη και να ανακοινωθούν αιφνιδιαστικά.

Νωρίτερα, ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ολισθήσει η κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, πάντως μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ νωρίτερα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σκληρού lockdown. Μέτρο το οποίο κατά τον Νίκο Χαρδαλιά, είναι πάντα στο τραπέζι…

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αλλά διευκρίνισε ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα».

«Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» είπε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Παναγιώτης Δρίβας