• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Tα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Τι ώρα θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

 Tα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Τι ώρα θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν διάρκεια ενός μήνα αρχικά και περιορίζονται στην χρήση μάσκας και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι καθηγητές της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ότι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Σκοπός είναι να κλείνει η εστίαση στις 21:00 και να έχουν τον χρόνο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους στις 22:00.

Αναλυτικά η δέσμη μέτρων:

– Χρήση μάσκας παντού, ακόμη και στις περιοχές, που είναι στο «πράσινο»

– Κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

“Έφυγε” ο Πέτρος Κουναλάκης

– Στον χώρο της εστίασης εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορούν όλοι μάσκες και στο τραπέζι, με αφαίρεση μόνο για το φαγητό ή για το ποτό, δηλαδή θα τις κατεβάζουν οι θαμώνες μόνο όταν τρώνε ή πίνουνε και μετά θα τις ξαναφοράνε. Παράλληλα, θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

– Περιορισμοί στη μουσική, συγκεκριμένα να μην ακούγεται τόσο δυνατά, ώστε να μην αναγκάζονται να μιλούν φωναχτά οι πελάτες.

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές, μετά τις 9 το βράδυ.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 στις «πορτοκαλί» περιοχές.

– Αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, από 40% σε 60%, με ταυτόχρονη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου

– Τηλεκπαίδευση και στα πανεπιστήμια

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει αυστηρή σύσταση τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, καθώς είναι η ηλικιακή ομάδα που απειλείται περισσότερο από την πανδημία.