• 7 Μαΐου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Σε 6 μήνες έχουμε χάσει 1 στους 1.000 κατοίκους της χώρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει

 ΣΥΡΙΖΑ: Σε 6 μήνες έχουμε χάσει 1 στους 1.000 κατοίκους της χώρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύει για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι “σε έξι μήνες έχουμε χάσει έναν στους 1.000 κατοίκους της χώρας και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν”.

Μέχρι τον Οκτώβριο, συμπληρώνει, “είχαμε 393 απώλειες συμπολιτών μας. Σε έξι μήνες από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, ενώ είχαμε το πιο σκληρό και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, οι απώλειες 25πλασιάστηκαν στις 10.007”
Μετά από 6 μήνες lockdown, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί παραμένουν υπό κατάρρευση, χωρίς ουσιαστική στήριξη και ο αριθμός των διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι δραματικά υψηλός”.

Ο εμβολιασμός, προσθέτει, “έχει πέσει θύμα της επικοινωνιακής βουλιμίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού παρά τα μεγάλα λόγια, μόλις το 8% των πολιτών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται 24η σε 30 χώρες σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι “αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα για τις εστίες υπερμετάδοσης όπως χώροι εργασίας και ΜΜΜ, συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με όρους επικοινωνίας, με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία”.