• 3 Αυγούστου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά και 5 ερωτήματα για τον Χαρδαλιά

 ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά και 5 ερωτήματα για τον Χαρδαλιά

Μηνυτήρια αναφορά για την  υπόθεση και τις καταγγελίες περί εμπλοκής του Νίκου Χαρδαλιά και άνωθεν εντολής να περάσουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέλη της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε ενώ είχαν πυρετό, καταθέτει  σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τέσσερα ερωτήματα προς τον Νίκο Χαρδαλιά και ένα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Χαρδαλιάς για “Εφ.Συν”: Με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη θα καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Να σημειωθεί ότι προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονται και να κριθεί ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές ενέργειες.

 Να σημειωθεί ότι με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που εμπλέκουν Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα, επικαλείται μηνύματα μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20/10/20, στα οποία το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε αποκαλύπτοντας ότι τέσσερα άτομα έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, με «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά».