• 20 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ : Ασθενείς πεθαίνουν πρόχειρα διασωληνωμένοι και ο Γεραπετρίτης λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες κλίνες – Η δήλωση του υπουργού (ηχητικό)

 ΣΥΡΙΖΑ : Ασθενείς πεθαίνουν πρόχειρα διασωληνωμένοι και ο Γεραπετρίτης λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες κλίνες – Η δήλωση του υπουργού (ηχητικό)

«Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοιό», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία:

Η κατάσταση στα νοσοκομεία κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δραματική.
Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Λαϊκό, περιμένοντας μάταια, πρόχειρα διασωληνωμένοι, να ανοίξει μία κλίνη ΜΕΘ.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που δεκάδες ασθενείς, είτε με covid είτε με άλλα νοσήματα, βρίσκονται σε πολυήμερη αναμονή για να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ, ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες».

Δυστυχώς για τους πολίτες που υποφέρουν αυτήν την ώρα και για τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους στα νοσοκομεία, δεν έχουμε μόνο μια κυβέρνηση που ευθύνεται γιατί άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, αλλά που δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας.

Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοιό.​

Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το σύστημά μας αντέχει και πως όλα όσα καταγγέλλονται από διάφορες πλευρές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία πρόκειται για… οράματα.

Γι’ αυτούς που περιμένουν, δε, τόνισε πως πρόκειται για περιορισμένη αναμονή που έχει διάρκεια μόνο μία μέρα και είναι σε οξυγόνο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες. Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον και τότε θ’ αναζητηθεί η συνεργασία και θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας, είτε μέσω της επίταξης. Αυτή τη στιγμή το σύστημά μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ενώ μετά από επισήμανση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Τάκη, ότι στον Ευαγγελισμό έχουν τροποποιηθεί δωμάτια επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη των 24, λίγο περισσότερων, ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη, δεν υπάρχει κανείς που να μην λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια».