• 18 Απριλίου, 2021

Σύψας: Σε καραντίνα 14 ημερών οι επιβάτες του Mein Schiff 6- Τεστ σε όλους, η διασπορά μπορεί να είναι τεράστια

 Σύψας: Σε καραντίνα 14 ημερών οι επιβάτες του Mein Schiff 6- Τεστ σε όλους, η διασπορά μπορεί να είναι τεράστια

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ o λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας και αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, με 12 κρούσματα το οποίο κατέπλευσε στον Πειραιά, και το πρωί κατέφθασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ, δήλωσε ότι «με ανησυχεί παρά πολύ τι συμβαίνει στο πλοίο, αν κρίνουμε από το τι συνέβη στην αρχή της πανδημίας στην Ιαπωνία όταν το 60% των επιβατών και του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond μολύνθηκε από έναν επιβάτη.

Άρα η διασπορά μέσα στο πλοίο (Mein Schiff 6) μπορεί να είναι τεράστια, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα υγείας, θα γίνει σημαντικό τέστινγκ στους πάντες από τον πλοίαρχο μέχρι τον τελευταίο επιβάτη δε θα κατέβει κανένας».

Ανατροπή με το κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

Όπως εξήγησε, οι αρνητικοί επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο πλοίο για τουλάχιστον 14 ημέρες. «Στα πρωτόκολλο της εταιρείας νομίζω ότι υπάρχει τεστ 72 ώρες πριν, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περιορισμοί, δεν είναι πανάκεια, μπορεί να έχει μολυνθεί κάποιος μια μέρα πριν, κάποιος θετικός μπήκε στο πλοίο.

«Το πλήρωμα κάνει κυκλικά και περιοδικά τεστ. Ακόμα και με τα τεστ μπορεί να έχουμε τρύπα στη διάγνωση. Αν μολυνθώ χθες το τεστ θέλει τουλάχιστον 48 ώρες για να θετικοποιηθεί».

Πηγή: skai.gr, hellasjournal.com