• 25 Ιανουαρίου, 2022

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Γιατί απέφυγε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ

 Συνέντευξη Μητσοτάκη: Γιατί απέφυγε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντί για επίθεση… γοητείας που κάποιοι πολιτικοί αναλυτές ανέμεναν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τακτική σκληρού ροκ απέναντι στο Νίκο Ανδρουλάκη. Χθες το βράδυ στην συνέντευξη του στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» του ΑΝΤ1, που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης με τη ΝΔ τόσο προς τους ψηφοφόρους όσο και τις προσωπικότητες του κεντροαριστερού χώρου και επιμένοντας στην στρατηγική της αυτοδυναμίας, δεν έδειξε περιθώρια κοινής συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Πιστεύω ότι η ΝΔ εκφράζει το προοδευτικό μετριοπαθές κέντρο και δεν πιστεύω ότι θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία μας ουσιαστικά (…)Πρόθεση μου είναι να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να εντάξουμε στελέχη» ανέφερε μεταξύ άλλων επιφυλάσσοντας και την πρώτη προειδοποιητική βολή προς το Νίκο Ανδρουλάκη περιγράφοντας τον ότι έως τώρα εκφράζει γενικόλογες θέσεις και αυτό-τοποθετείται στην κεντροαριστερή πολυκατοικία.

  • «Ίδωμεν…» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πίσω από αυτή την σιβυλλική έκφραση πολλοί διάβασαν μια πρόθεση αποδόμησης του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς  στον στενό κύκλο του Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι πρέπει η άσκηση πίεσης στο Νίκο Ανδρουλάκη να είναι συνεχής καθώς εκτιμάται ότι ο όποιος «αέρας» καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις στα πανιά του ΠΑΣΟΚ οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «αποφεύγει να κολυμπήσει στα βαθιά ή να εκτεθεί αλλά αντιθέτως επιλέγει εύκολα μονοπάτια» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Άλλη μερίδα συνομιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβλέπουν ότι λάμπει το αστέρι του Νίκου Ανδρουλάκη γιατί θολώνει του Αλέξη Τσίπρα και σε κάθε περίπτωση σημειώνουν στις συζητήσεις τους ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή κάμψη στις τελευταίες μετρήσεις παραμένοντας βέβαια σε διψήφιο ποσοστό, εύρημα που δείχνει κατά την ανάλυσή τους ότι εξασθενεί η φόρα της νίκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πέρασε εξάλλου απαρατήρητο ότι στην εν λόγω τηλεοπτική του εμφάνιση μολονότι ο Πρωθυπουργός είχε πολλές ευκαιρίες να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε πιο μετρημένος και επέλεξε κυρίως να προβάλει τα χαρακτηριστικά της σταθερότητας, της αποχής από την τοξικότητα και της σοβαρής διαχείρισης.

Μέχρι και τα σενάρια εκλογικού ανασχηματισμού διέψευσε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπογραμμίσει ότι πρεσβεύει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης σε σχέση με τα συνηθισμένα πολιτικά ήθη.

  • «Υπήρχε πάντα η έννοια του εκλογικού ανασχηματισμού δηλαδή πάμε να βάλουμε κανένα βουλευτή από τις περιφέρειες που δεν πάμε καλά. Σας ταιριάζει αυτή η λογική σε αυτά που ξέρετε για μένα;» τόνισε με νόημα.