• 20 Ιουνίου, 2021

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω κοροναϊού – Μεγάλη διασπορά στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών

 Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω κοροναϊού – Μεγάλη διασπορά στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών

Κυριολεκτικά στο πόδι βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω διασποράς του κοροναϊού σε πολλές Μονάδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, όπου έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά σε τριψήφιο αριθμό, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι ασυμπτωματικά και κάποια ελάχιστα με ελαφρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ξεκίνησαν άμεσα rapid test και όλες οι θετικές περιπτώσεις έχουν απομονωθεί και παρακολουθούνται, ενώ οι μετρήσεις είναι συνεχείς. 

Θρίλερ: Αγνοείται 29χρονη από το Νέο Ηράκλειο – Κινδυνεύει η ζωή της

Οι χώροι της σχολής έχουν απολυμανθεί, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες, ενώ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Όπως πάντως εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα κρούσματα είναι λιγότερα από το 1/4 των σπουδαστών της ΣΜΥ, με την εν λόγω σχολή να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση και στα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων που έχουν τόσα συγκεντρωμένα κρούσματα. 

Περιστατικά νέου κορονοϊού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δομές σε όλη τη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν ξεπεράσει τα 1000, όταν συνολικά και τα τρία σώματα αριθμούν πάνω από 100.000 μέλη.  

Πηγή: efsyn.gr