• 22 Ιανουαρίου, 2021

Συναγερμός στην Αττική: Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ – Ο “τρόμος” του φαινομένου της Θεσσαλονίκης

 Συναγερμός στην Αττική: Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ – Ο “τρόμος” του φαινομένου της Θεσσαλονίκης

Ραγδαία αύξηση της τάξης του 15% καταγράφεται στις εισαγωγές στις ΜΕΘ λόγω κοροναϊού σε νοσοκομεία της Αττικής. Σύμφωνα με το ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ειδικά στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) δηλαδή σε αυτά που βρίσκονται στο μέτωπο της παραλιακής, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ οι οποίες μάλιστα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.

Στο υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να ετοιμασθεί το σύστημα Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση που θα οφείλεται στις συναντήσεις των εορτών.

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ακόμη η επίπτωση των εορτών και η πιθανή διασπορά. Αυτή των Χριστουγέννων αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα τα επόμενα 24ωρα, ενώ το υπουργείο Υγείας είναι σε αναμονή για τα κρούσματα που θα προκύψουν από την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και ειδικά σε αυτά της 2ης ΥΠΕ, δεν προέρχονται από πολίτες που διαμένουν στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο γι αυτό άλλωστε και βρίσκεται σε σκληρό lockdown, αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής και ειδικά από όσες βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη.

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων του ΕΣΥ, θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), αυτά δηλαδή που βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουν να νοσηλεύσουν ασθενείς από όλη τη Αττική.

Η ανησυχία πάντως των αρχών εστιάζεται στο γεγονός ότι η Αττική μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε Θεσσαλονίκη με χιλιάδες θύματα του κοροναϊού, καθώς εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα τα κρούσματα και δη τα θανατηφόρα αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την εορτή του Αγίου Δημητρίου.