• 22 Απριλίου, 2021

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Έρευνες του λιμενικού για επαγγελματία ψαρά

 Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Έρευνες του λιμενικού για επαγγελματία ψαρά

Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτης σε λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και λιμενικό τμήμα Νέας Μηχανιώνας για έναν 65χρονο ψαρά.

Ο 65χρονος επαγγελματίας αλιέας βγήκε το απόγευμα με το αλιευτικό του σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Πάλιουρα στην Επανομή και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Κατερίνης και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Νέας Μηχανιώνας Θερμαϊκού Κόλπου, με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών λιμενικού και επτά αλιευτικών σκαφών καθώς και περιπολικών οχημάτων του λιμενικού από ξηράς.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος του 65χρονου να πλέει ακυβέρνητο στην Πάλιουρα της Επανομής χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένδειξη για την τύχη του ψαρα.

Στη συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου συνεχίζονται.