• 24 Ιανουαρίου, 2021

Συναγερμός: Γέμισαν οι ΜΕΘ-COVID στην Αττική – Ένα βήμα πριν από το γενικό lockdown

 Συναγερμός: Γέμισαν οι ΜΕΘ-COVID στην Αττική – Ένα βήμα πριν από το γενικό lockdown

Τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνουν με μεγάλο ρυθμό και Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στην Αττική απομένουν μόλις 22 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid καθώς είναι κατειλημμένες οι 53 από τις 75. Ο αρμόδιος υπουργός Β.Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι θα προστεθούν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας -930 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια- έρχονται σε αντίθεση με όσα παρουσίασε η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για μόλις 607 ΜΕΘ στην επικράτεια σε μόλις 607.

Το πλάνο του υπουργείου περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”, 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ “Αττικόν”, 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν συνολικά 330 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 255 έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι υπάρχουν 43 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες.

Προς γενικό lockdown στην Αττική

Την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα. Η Αττική βρίσκεται και πάλι στο “κόκκινο” στα ημερήσια κρούσματα ενώ οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν πως τα κρούσματα αυξάνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Η κυβέρνηση δίνει ένα περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδίδουν σε αριθμούς τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αν αυτό δεν συμβεί τότε σύμφωνα με το Mega, θα ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός lockdown. κάτι το οποίο προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Εξετάζεται η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας, τις νυχτερινές ώρας, με επαναφορά των sms. Το τελευταίο στάδιο θα περιλαμβάνει καθολικό lockdown στην Αττική.

Σε πρώτη φάση, αν δεν αποδώσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, τότε θα επιβληθούν:

  • Γενική χρήση μάσκας
  • Περαιτέρω μείωση του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης (22:00)
  • Αναστολή όλων των εκδηλώσεων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00-05:00

Με πληροφορίες από: Mega.