• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Συναγερμός από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Σχέδιο για μάσκες παντού στην Αττική μελετά η κυβέρνηση – Την Παρασκευή η κρίσιμη σύσκεψη (vid)

 Συναγερμός από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Σχέδιο για μάσκες παντού στην Αττική μελετά η κυβέρνηση – Την Παρασκευή η κρίσιμη σύσκεψη (vid)

Το αρνητικό ρεκόρ της Πέμπτης με 372 νέα κρούσματα κοροναϊού και την Αττική στο “κόκκινο”, είναι πολύ πιθανό να φέρουν νέα έκτακτα μέτρα, που αφορούν τη χρήση μάσκας παντού! Όλα θα κριθούν την Παρασκευή το πρωί.

Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο.

Το ιδιαίτερα σκληρό μέτρο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις εντατικές. Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός αφού σταθμίσει μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερο φυσικά το πώς αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.