• 18 Ιουνίου, 2021

Συναγερμός : “Ανησυχητική η ινδική μετάλλαξη” – Απόρρητο e-mail για νέο κύμα στην Βρετανία

 Συναγερμός : “Ανησυχητική η ινδική μετάλλαξη” – Απόρρητο e-mail  για νέο κύμα στην Βρετανία

Κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του Covid-19 εντοπίστηκαν σε όλη την Αγγλία, ακόμη και σε κέντρα φροντίδας σύμφωνα με τον Guardian ο οποίος εκφράζει ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η διασπορά στην κοινότητα.

Η τελευταία ενημέρωση των νέων κρουσμάτων επρόκειτο να δημοσιευτεί την Πέμπτη. Ωστόσο, τα απόρρητα email που έχει στην κατοχή του ο Guardian δείχνουν ότι η ανακοίνωση καθυστέρησε τουλάχιστον ως την Παρασκευή.

Τα απόρρητα έγγραφα (e-mails) που έχει στην κατοχή του ο Guardian δείχνουν επίσης ότι αξιωματούχοι από τη Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν μία από τις παραλλαγές (B16172) ως «ανησυχητική».

Ανάλυση: Πολιτικές ανατροπές με… πατέντες και Podemos – Άνω κάτω οι σχεδιασμοί

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα στα έγγραφα PHE, έχουν εντοπιστεί 48 κρούσματα ινδικής παραλλαγής B16172, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θρησκευτικών συγκεντρώσεων.

Στο Λονδίνο εντοπίστηκαν σε κέντρα φροντίδας.

Ο Δρ Deepti Gurdasani, κλινικός επιδημιολόγος και ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δήλωσε ότι η παραλλαγή «αυξάνεται πολύ γρήγορα» και ότι «με το τρέχον ποσοστό διπλασιασμού θα μπορούσε εύκολα να κυριαρχήσει στο Λονδίνο μέχρι τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου» .

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι 15 κρούσματα Β16172 βρέθηκαν σε ένα κέντρο φροντίδας στο Λονδίνο όπου οι κάτοικοι έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Oxford / AstraZeneca την εβδομάδα πριν από τον εντοπισμό τους . Τέσσερις νοσηλεύτηκαν, αλλά χωρίς σοβαρά συμπτώματα.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας αποκάλυψαν ότι Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΉ B16172 βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ιρλανδία, με επτά περιπτώσεις να επιβεβαιώνονται.

“Ενώ τα προληπτικά μέτρα – συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών – είναι πολύ σημαντικά, η εκτίμηση είναι ότι αυτά θα καθυστερήσουν παρά θα αποτρέψουν μόνιμα την εξάπλωση παραλλαγών που έχουν ήδη εντοπιστεί αλλού σε αυτά τα νησιά”, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της Βόρειας Ιρλανδίας, Δρ Michael McBride, προσθέτοντας ότι τα νέα δεν ήταν εντελώς απροσδόκητα.

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η ανάπτυξη ή η εξάπλωση παραλλαγών είναι να συνεχίσουμε να μειώσουμε τα ποσοστά μόλυνσης και τη μετάδοση του ιού στην κοινότητά μας», πρόσθεσε. «Όλες οι παραλλαγές εξαπλώνονται με τον ίδιο τρόπο. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ακολουθώντας συμβουλές για τη δημόσια υγεία και εμβολιάζουμε όταν έρθει η σειρά μας. “