• 20 Ιουνίου, 2021

Συμμορίες ανηλίκων: Τρόμος από την δράση τους – Ξυλοκοπούν για λίγα ευρώ και κινητά

 Συμμορίες ανηλίκων: Τρόμος από την δράση τους – Ξυλοκοπούν για λίγα ευρώ και κινητά

Τρόμο προκαλεί η δράση των συμμοριών από ανήλικους.

Παιδιά που χτυπήθηκαν από συνομηλίκους τους ή που απειλούνται και ζουν σε κλίμα φόβου, μιλούν για όσα βιώνουν σε συνοικίες του λεκανοπεδίου.

Οι ξυλοδαρμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι κλοπές χρημάτων και κινητών είναι στην ημερήσια διάταξη, με τα πάρκα και τις πλατείες να είναι αδιάβατα τις νυχτερινές ώρες.

Η 15χρονη Ιωάννα έχει νιώσει τον τρόμο στο πετσί της. Συναίσθημα που το προκάλεσαν συνομήλικοί της ενώ περπατούσε μόνη στο δρόμο. Και το χειρότερο, δεν τόλμησε να μιλήσει σε κανέναν για αυτό.

Πρόωρες κάλπες: Δέλεαρ οι… ελκυστικές δημοσκοπήσεις – Η “παρέμβαση” Νικολακόπουλου

Ανήλικοι κλέφτες με μαχαίρια

Τέσσερα ανήλικα αγόρια πλησιάζουν έναν 13χρονο σε πάρκο της Ηλιούπολης. Τον απειλούν με μαχαίρι και του κλέβουν το κινητό. Δεύτερο πανομοιότυπο περιστατικό μέσα σε μικρό διάστημα στο ίδιο σημείο. Ο Κώστας είναι ένα από τα παιδιά που παρακολουθούσαν παγωμένα από μακριά τη σκηνή.

Μετά το bullying η συμμορία

Ξυλοδαρμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλοπές κινητών και χρημάτων. Από παρέες ανηλίκων παιδιών που έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος για συνομήλικούς τους στις γειτονιές των νοτίων προαστίων.

Η δημιουργία των ομάδων ανηλίκων που εξελίσσονται σε συμμορίες ξεκινά κάποιες φορές από το σχολείο. Πρώτη ανησυχητική ένδειξη είναι το bullying σε βάρος συμμαθητών τους.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων, φαινόμενο που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είναι ένα θέμα που δεν θα πρέπει να απασχολεί μόνο τις αρχές. Είναι υπόθεση όλων μας επισημαίνουν οι ειδικοί ως φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας.