• 11 Απριλίου, 2021

Σύγκρουση Χρυσοχοϊδη- ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το βίντεο για την αστυνομική βία στο Γαλάτσι

 Σύγκρουση Χρυσοχοϊδη- ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το βίντεο για την αστυνομική βία στο Γαλάτσι

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την δημοσίευση από το NEWS 24/7 του βίντεο-ντοκουμέντο που εκθέτει την ΕΛΑΣ σχετικά με την απρόκλητη αστυνομική βία τον περασμένο Νοέμβριο στο Γαλάτσι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για εκτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος σχετικά το βίντεο, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για την ουσία του ζητήματος, το περιστατικό αυθαιρεσίας δηλαδή από μέρους των αστυνομικών και τις διαψεύσεις της ΕΛΑΣ που ακολούθησαν.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


“Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατρακυλά. Σήμερα εκτρέπεται δια του εκπροσώπου του. Με μίσος και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί δεν αντέχει όχι 42, αλλά ούτε μια απλή αλήθεια: η Ελλάδα προχωρά με ηπιότητα, καρτερία και σχέδιο. Ο,τι τους λείπει”.

Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη για το βίντεο του NEWS 24/7

Ηλιόπουλος: Ανίκανος και ψεύτης ο Χρυσοχοϊδης

Τα συγκλονιστικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα News 24/7 εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη, επισημαίνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.
Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για τη νέα απρόκλητη αστυνομική επίθεση:

Ανίκανος, επικίνδυνος και ψεύτης, με μία λέξη: Χρυσοχοΐδης

Τα συγκλονιστικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα News 24/7 εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη βίαιη αστυνομική επίθεση σε καφετέρια στο Γαλάτσι τη Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Στα σχετικά βίντεο διακρίνονται επίσης ένας άνδρας που προσπαθεί να διαφύγει ενώ κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, όσο και χτυπήματα «στο σορό» εντός της καφετέριας μπροστά σε ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την μητέρα του (σύμφωνα με μαρτυρίες).

Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Μόλις προχτές σε ανακοίνωση για το εν λόγω συμβάν δίχως ντροπή κατέληγε «καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου κ της μητέρας του».

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη φυγή του εγκληματία υπαρχηγού των νεοναζί, που διαρκώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και χωρίς καμία ντροπή απαντά μόνο με ψέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας.

Το βίντεο που αποκάλυψε το News247.gr και προκαλεί αντιπαράθεση

H ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση Χρυσοχοϊδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στην ανακοίνωση του ότι «η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη θα μπορούσε να ήταν μια καλή υπενθύμιση της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, αν δεν κακοποιούσε τις λέξεις αλλάζοντας βάναυσα το… νόημά τους».

Προσθέτει πως «από σήμερα όταν οι πολίτες θα ακούνε για ‘ηπιότητα’ και ‘καρτερία’ θα ξέρουν ότι η κυβέρνηση μίλα για ξύλο, εκφοβισμό και αστυνομική αυθαιρεσία».

Αναλυτικά, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Από σήμερα όταν οι πολίτες θα ακούνε για ‘’ηπιότητα’’ και ‘’καρτερία’’ θα ξέρουν ότι η κυβέρνηση μίλα για ξύλο, εκφοβισμό και αστυνομική αυθαιρεσία». «Η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη θα μπορούσε να ήταν μια καλή υπενθύμιση της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, αν δεν κακοποιούσε τις λέξεις αλλάζοντας βάναυσα το νόημά τους. Από σήμερα όταν οι πολίτες θα ακούνε για ‘’ηπιότητα’’ και ‘’καρτερία’’ θα ξέρουν ότι η κυβέρνηση μίλα για ξύλο, εκφοβισμό και αστυνομική αυθαιρεσία. »Το βίντεο ντοκουμέντο, όμως, που ψεκάζουν μέχρι και πεντάχρονα δεν αφήνει περιθώρια για τις γνωστές υπεκφυγές του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετούν μέρα με τη μέρα όλες τις ακροδεξιές πρακτικές. Κι αυτό είναι το μόνο δικό τους ”σχέδιο”