• 24 Ιανουαρίου, 2021

Στόχος…Ρουμπάτης!- Περίεργο δημοσίευμα για σχέσεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί Τσίπρα με τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ…

 Στόχος…Ρουμπάτης!- Περίεργο δημοσίευμα για σχέσεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί Τσίπρα με τον Μητσοτάκη και τη Ν.Δ…

Ένα περίεργο σενάριο βάζει στην ατζέντα των κοριών και των παράνομα καταγεγραμμένων συνομιλιών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου. Σύμφωνα με αυτό δεν αποκλείεται ο επικεφαλής της ΕΥΠ, κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην ευρωβουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρουμπάτης να …διευκόλυνε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, διατηρώντας ανοικτούς και πιθανώς προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας!

Το σάϊτ του Στέλιου Κούλογλου διατυπώνει σειρά πληροφοριών και εικασιών για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που αν μη τι άλλο θίγει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον εμφανίζει ως να έχει εμπιστευτεί ένα πρόσωπο στην πιο ευαίσθητη και νευραλγική θέση της κρατικής γραφειοκρατίας που…καλλιεργούσε το έδαφος για τον πολιτικό του αντίπαλο. Και παράλληλα, όπως αναφέρεται, έστηνε “προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες”!

Όπως επισημαίνει το tvxs.gr, “το βασανιστικό ερώτημα για την υπόθεση των υποκλοπών είναι, πώς γίνεται μια έρευνα της ΕΥΠ που έγινε με εντολή Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διαφθοράς στην Αστυνομία, να καταλήγει με μορφή επιλεκτικών διαρροών των υποκλοπών, στο φιλοκυβερνητικό τύπο και να πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αυτός που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη; Και μάλιστα, κάποιες γενικόλογες αναφορές στις επίμαχες υποκλοπές, φαίνεται να χρησιμοποιούνται τώρα εργαλειακά από την ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο. για ένα εσωτερικό “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ”, επισημαίνει ο συντάκτης του ενδιαφέροντος ρεπορτάζ.

Και συμπληρώνει:

“Στο παρασκήνιο κυριαρχεί η διαπίστωση πως ένα χρόνο μετά τις Εκλογές του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους Διευθυντές σε όλες τις νευραλγικές θέσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Γιάννη Ρουμπάτη, παρότι είχε κατηγορηθεί από τα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν με πολλές αφορμές

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνομιλεί με τον Γιάννη Ρουμπάτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον Γιάννη Ρουμπάτη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αν κρίνει κανείς από το ρεβανσισμό και το συγκεντρωτισμό της ΝΔ, σε κάθε επίπεδο, μοιάζει πολύ οξύμωρο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που πλέον υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, να λειτουργεί με επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στα κρίσιμα πόστα. Άρα, είναι αρκετά πιθανό αυτά τα πρόσωπα χαίρουν της εμπιστοσύνης του Μαξίμου ή κάποιας “ασυλίας” -του πρώην Διοικητή συμπεριλαμβανομένου- κάτι που πρέπει να αποκρυπτογραφήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του.

Άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που ήρθε στην επιφάνεια μετά την ομοβροντία “υποκλοπών” στην κοινή γνώμη, είναι οι αναφορές του Σάμπυ Μιωνή στη συνομιλία του με το Νίκο Παππά. Παρότι προσεκτικά επιλεγμένες οι συνομιλίες, ο επιχειρηματίας μαρτυρά ότι συνομιλούσε με τον Γ. Ρουμπάτη και υποστηρίζει ότι του έδινε πληροφορίες για μέλος της κυβέρνησης , χωρίς να έχει διαψευστεί. “Ο Γιάννης μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης, δεν θέλει βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, αυτό μου είπε ο Γιάννης” φέρεται να υποστηρίζει ο Μιωνής. Μοιραία αρκετοί διερωτήθηκαν πως ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, υπήκοος Ισραήλ, που μάλιστα σήμερα πρωτοστατεί στην καταδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει κρίσιμες πληροφορίες από τον Διοκητή της ΕΥΠ”.

Γιάννης Ρουμπάτης: Από τη δημοσιογραφία στα άδυτα της ΕΥΠ - slpress.gr

Το ρεπορτάζ διατυπώνει ευθέως κριτική στον Γιάννη Ρουμπάτη:

“…από πολλές πλευρές γίνονται αναφορές στις άριστες σχέσεις του πρώην Διοικητή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και για τα σενάριο παραμονής του στη θέση του Διοικητή, που είχαν ακουστεί.

Και αποκαλύπτει ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και άνθρωπος της εμπσιτοσύνης των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά έκανε διευκολύνσεις σε στελέχη της Ν.Δ που τώρα είναι υπουργοί:

“… δεν είναι άγνωστη η περίπτωση μέλους της σημερινής κυβέρνησης που ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φέρεται να είχε εμπλακεί σε μια περίεργη υπόθεση με το Κατάρ, χωρίς ποτέ να βγει στην επιφάνεια. Πάντως ο Ρουμπάτης δεν παρέμεινε αλλά στη θέση του βρέθηκε ένας απλός “σεκιουριτάς” που λειτουργεί απλώς διεκπεραιωτικά.

Ο απόηχος της παρουσίας του Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ δεν έχει κοπάσει. Μεγάλες συζητήσεις είχαν προκαλέσει διάφορες υποθέσεις, όπως το “ξήλωμα” της ηγεσίας και η έφοδος στη Μονάδα της Θράκης το 2018, που είχε μάλιστα προκαλέσει τη μαζική παραίτηση όλων των στελεχών. Διπλωματικές πηγές αλλά και δημοσιεύματα συσχετίζουν το ξήλωμα με κυκλώματα Golden Visa και περίεργων επαφών με Γκιουλενιστές που είχε εντοπίσει η συγκεκριμένη μονάδα ή κάποιες οικονομικές συναλλαγές παραγόντων με ισχυρό κράτος της Μέσης Ανατολής”.

Και αναφέρεται ακόμα και σε “προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες” του κ. Ρουμπάτη που εκμεταλλεύτηκε επ΄αυτού τη θέση του:

“…δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που “χρεώνουν” στο Ρουμπάτη ότι στη διάρκεια της θητείας του στο νευραλγικό πόστο του Διοικητή της ΕΥΠ, λειτούργησε με απόλυτα προσωπική ατζέντα και ότι φέρεται να ανέπτυξε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίσως και εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Με όλο αυτό το υπόβαθρο, είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι στην ΕΥΠ συνεχίζει να διοικεί το καθεστώς Ρουμπάτη αλλά ωφελημένη είναι η σημερινή κυβέρνηση“, καταλήγει το ρεπορτάζ του tvxs.gr.

Επί της ουσίας το σάϊτ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει μια “παράλληλη” ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη που δρούσε ερήμην των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα. Προκαλεί, ωστόσο, ερωτήματα η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων (πραγματικών ή όχι, είναι βέβαιο πως ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει), την ώρα που αποκαλύπτονται “προϊόντα” των “κοριών” που …κυκλοφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια στην Αθήνα. Εάν ισχύουν όσα γράφει το tvxs.gr, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και το τότε Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν ιδέα για τον κρυφό μηχανισμό του Γιάννη Ρουμπάτη.