• 29 Ιουλίου, 2021

Στη δημοσιότητα φωτό των συλληφθέντων μισθοφόρων που σκότωσαν τον πρόεδρο της Αϊτής

 Στη δημοσιότητα φωτό των συλληφθέντων μισθοφόρων που σκότωσαν τον πρόεδρο της Αϊτής

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αϊτινές αρχές φωτογραφίες των συλληφθέντων μισθοφόρων που διέπραξε τη δολοφονία του αϊτινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη. 

Η ομάδα των δολοφόνων αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε την Πέμπτη από το Πορτ-ο-Πρενς ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας.

«Επρόκειτο για ομάδα αποτελούμενη από 28 επιτιθέμενους, ανάμεσά τους 26 Κολομβιανούς, που διεξήγαγε την επιχείρηση για να δολοφονήσει τον πρόεδρο», είπε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχονται ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα – Ποιους αφορά

Διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί και 15 Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί, τρεις Κολομβιανοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ διαφεύγουν. «Θα τους φέρουμε στη δικαιοσύνη» διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Κολομβίας, στρατηγός Jorge Luis Vargas Valencia, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Iván Duque έχει διατάξει την ανώτατη διοίκηση του στρατού και της αστυνομίας της Κολομβίας να συνεργαστεί στην έρευνα με τις αϊτινές αρχές. 

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών από πλευράς του δήλωσε ότι γνώριζε αναφορές ότι έχουν συλληφθεί  Αμερικανοί με αϊτινή καταγωγή, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει τις πληροφορίες. Η Ουάσινγκτον ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα της αστυνομίας της Αϊτής για βοήθεια στις έρευνες για την δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, τονίστηκε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr