• 26 Οκτωβρίου, 2021

Στάση εργασίας στο τραμ για 4 ώρες

 Στάση εργασίας στο τραμ για 4 ώρες

Χωρίς τραμ αύριο Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00, διαμαρτυρόμενο για τη μη σωστή λειτουργία της τηλεματικής, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα πρέπει να έχει λυθεί οπωσδήποτε πριν το τραμ πιάσει… λιμάνι με την επέκταση προς Πειραιά.

Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, τον Μάρτιο του 2019 τοποθετήθηκε η νέα τηλεματική µε σκοπό τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό. «∆υστυχώς µέχρι σήµερα µόνο τα αντίθετα αποτελέσµατα έχει φέρει. Η προβληµατική λειτουργία της “νέας τηλεματικής” αποτελεί µείζον θέµα για την γραµµή τραμ που παραµένει 22 µήνες άλυτο» σημειώνουν.

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός Πανεπιστήμιο στις 16:00

Κι αυτό γιατί οι καθηµερινές δυσλειτουργίες του δοκιµαστικού συστήµατος, επιφέρουν σοβαρά προβλήµατα στην λειτουργία και την ασφάλεια των δροµολογίων, σηµαντική οικονοµική ζηµία στην εταιρία, προβλήµατα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρηµένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του µέσου.

Προσθέτουν ότι όλο αυτό το διάστηµα, το προσωπικό Λειτουργίας της Γραµµής Τραµ (Ηλεκτροδηγοί, Κέντρο Έλεγχου, Επόπτες συρµών, Επιθεωρητές Λειτουργίας) δίνει µεγάλο αγώνα για να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα δροµολόγια.

Ταυτόχρονα και ενώ η επέκταση της γραµµής ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά είναι ¨προ των πυλών¨, έχουν στείλει αλλεπάλληλες επιστολές διαµαρτυρίας και εξώδικα για το ζήτημα αυτό προς κάθε κατεύθυνση, χωρις ωστόσο το πρόβλημα να λύνεται.