• 24 Ιουνίου, 2021

Σπίρτζης: Ξεχαρβαλωμένη η Αστυνομία-Δραματική η κατάσταση στην Ανατολική Αττική

 Σπίρτζης: Ξεχαρβαλωμένη η Αστυνομία-Δραματική η κατάσταση στην Ανατολική Αττική

Για ξεχαρβαλωμένη Αστυνομία που πρέπει να ξεφύγει από τους δογματισμούς της κυβέρνησης έκανε λόγο σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

“Σήμερα η αστυνομία είναι ξεχαρβαλωμένη και αυτό φαίνεται αν πάμε σε ένα τμήμα της Ανατολικής Αττικής και δούμε τη δύναμη που έχει. Όταν είμαστε πρώτη ή δεύτερη χώρα σε αριθμό αστυνομικών και τα αστυνομικά τμήματα δεν έχουν τη δύναμη που πρέπει, κάτι δεν πάει καλά. Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ειδικά μετά το lockdown, έχουμε μια έξαρση της βαρύνουσας εγκληματικότητας, δολοφονίες, εγκλήματα. Αντί να δούμε πώς πραγματικά οι αστυνομικοί θα υπηρετούν τον σκοπό που πρέπει, βλέπουμε αστυνομικούς προσανατολισμένους στους δογματισμούς της ΝΔ” ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

“Δεν μπορεί η όποια κυβέρνηση να χειρίζεται την αστυνομία με βάση το πολιτικό σχέδιο που είχε στο μυαλό της και όχι με βάση την ασφάλεια του πολίτη” σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας” σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι δομικό. “Ειδικά στην Ανατολική Αττική η κατάσταση είναι δραματική” ανέφερε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως “η αστυνομία πρέπει να αλλάξει, πέρα από δογματισμούς του νόμου και της τάξης, να υπάρχει μια διαφορετική κατανομή της υπάρχουσας στελέχωσης. Είμαστε η πρώτη ή δεύτερη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αριθμό αστυνομικών. Το πρόβλημα είναι και ποσοτικό και ποιοτικό, είναι δομικό. Κάθε μήνα έχουμε την ίδρυση ενός νέου τμήματος στην αστυνομία και το μόνο που έχουν επιδείξει είναι το έργο της αστυνομικής βίας σε πολίτες, το έργο της Νέας Σμύρνης, το έργο στα Σεπόλια, το έργο στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “μία από τις κύριες υποσχέσεις που είχε προεκλογικά η ΝΔ ήταν το “νόμος, τάξη και ασφάλεια” και δεν έχει περάσει εβδομάδα που να μην υπάρχουν στις πλατείες και τους δρόμους ριπές όπλων, δολοφονίες, εγκληματικότητα…”

Όπως είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, “ειδικά στην Ανατολική Αττική η κατάσταση είναι δραματική. Στα αστυνομικά τμήματα δεν έχουν καν τον αριθμό αστυνομικών για τη φύλαξη των ίδιων των τμημάτων. Εκεί που έγινε το ειδεχθές έγκλημα χθες το πρωί, είναι η περιοχή όπου πήραν δεκάδες αστυνομικούς για να φυλάνε το σπίτι του Φουρθιώτη. Η Ανατολική Αττική υποφέρει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. που δεν κάνουν τίποτα. Παίρνουν αστυνομικούς από τμήματα και διευθύνσεις για την εγκληματικότητα και τους πηγαίνουν με απόσπαση σε άλλα σώματα”.

Επιπλέον, κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει αν ισχύει το ρεπορτάζ ότι ακόμα φυλάσσεται το σπίτι του προφυλακισμένου Μένιου Φουρθιώτη.