Σούπερ DEAL: Αλλάζει η ισορροπία των σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα

 Σούπερ DEAL: Αλλάζει η ισορροπία των σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα

Σε προχωρημένες συζητήσεις με βορειοελλαδίτικη αλυσίδα supermarket βρίσκεται η Γαλαξίας, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της. Το κυοφορούμενο deal θα αλλάξει τις ισορροπίες ειδικά στη Β. Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, έχουν προσεγγιστεί αρκετές αλυσίδες στη Β. Ελλάδα, ωστόσο στον Γαλαξία φαίνεται πως ήδη έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Olla. Το FnB Daily απευθύνθηκε στη Γαλαξίας, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, ωστόσο η διοίκηση της γνωστής αλυσίδας supermarket δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Tο Olla Supermarket διαθέτει δίκτυο πέντε καταστημάτων και πιο ένα στα Ιωάννινα και τέσσερα σε Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα σε:

  • Καλαμαριά
  • Σταυρούπολη
  • Χαριλάου
  • Τούμπα

Ιδρυτής της αλυσίδας είναι ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Δημήτρης Πέκος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επί χρόνια στο εμπόριο φωτιστικών ειδών μέσω της Pecos Palace. Η εταιρεία αναπτύσσεται σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα λάνσαρε το Olla Club.

Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι πιθανοί στόχοι εξαγοράς.

Εφόσον τελικά η συμφωνία ολοκληρωθεί η αλυσίδα Γαλαξίας θα ενδυναμώσει την παρουσία της στη βόρεια Ελλάδα.

Στον κλάδο των σούπερ μάρκετ άλλωστε το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονη κινητικότητα όσον αφορά στις διερευνητικές κινήσεις που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες αναζητώντας ευκαιρίες για την εξαγορά σούπερ μάρκετ της περιφέρειας που διαθέτουν ένα ικανό δίκτυο καταστημάτων ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους.

Ποια είναι η Γαλαξίας

Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα με απορρυπαντικά και καλλυντικά, μόλις 60 τ.μ., στα Κάτω Πατήσια, και σήμερα είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος Όμιλος σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η «Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων, Ειδών Οικιακής Χρήσης και Γενικά Καταναλωτικών Αγαθών» εταιρεία, ΠΕΝΤΕ Α.Ε. και η θυγατρική της, ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε., στην οποία η πρώτη συμμετέχει με ποσοστό 99,83%, σήμερα διαθέτουν 156 Σούπερ Μάρκετ με 13 Cash&Carry και απασχολούν 3.800 υπαλλήλους.

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1971, όταν πέντε φίλοι, εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σε διάφορους χώρους, αποφάσισαν να βάλουν τις οικονομίες τους και να ξεκινήσουν μια οικονομική δραστηριότητα στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών και να ιδρύσουν το πρώτο κατάστημα.

Το αρχικό εκείνο κεφάλαιο, το έτος 1971, ήταν 300.000 δραχμές και έτσι ξεκίνησε η εταιρεία που ονομάστηκε ΠΕΝΤΕ Ε.Π.Ε. από τους πέντε αρχικούς μετόχους και διαχειριστή τον αείμνηστο Βασίλειο Χειμωνίδη. Οι πέντε αυτοί αρχικοί μέτoχοι της εργάστηκαν εντατικά και αμισθί, και πλαισιώθηκαν και από άλλους αξιόλογους συνεργάτες, για να φτάσει ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, η εταιρεία πρωτοστάτησε για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα και έκανε μετόχους τους υπαλλήλους της.

Όσοι υπέδειξαν ζήλο και εργατικότητα βρέθηκαν, από το 1982 και μετά, στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, βλέποντας τα εισοδήματά τους από τα κέρδη, να αυξάνουν. Στην ιστορία της εταιρείας, από το 1971 μέχρι σήμερα, δηλαδή 45 χρόνια, οι μέτοχοι του ΓΑΛΑΞΙΑ ξεπερνούν τους 197, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στην εταιρεία. a

Παναγιώτης Δρίβας