• 23 Ιανουαρίου, 2021

Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία στις Σέρρες (vids)

 Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία στις Σέρρες (vids)

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών, όπου γίνονται αντλήσεις υδάτων και καθαρισμοί των δρόμων, που γέμισαν με νερό και λάσπη. 

Στην τοπική κοινότητα Αχινού έχει πλημμυρίσει η πλατεία ένα κατάστημα και ένα σπίτι γύρω από αυτή, αλλά και χωράφια χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κανείς. Επίσης, έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών και αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Ο τεράστιος όγκος βρόχινου νερού δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στους χώρους που βρίσκονται τα ζώα για να μπορέσουν να τα σώσουν. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσπευσε δεν μπορεί να προσεγγίσει την είσοδο.

Η βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών, όπου γίνονται αντλήσεις υδάτων και καθαρισμοί των δρόμων, που γέμισαν με νερό και λάσπη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, βροχοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα, πέραν της περιοχής της Βισαλτίας. «Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου από το μεσημέρι και μετά, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αύριο το πρωί» τόνισε ο κ. Στεργιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας καλούνται οι δημότες να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση Πατρικίου-Θερμών-Φλαμπούρου μέχρι και το Λιοντάρι της Αμφίπολης, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η στάθμη του νερού έχει ανέβει στο δρόμο.

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε και τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και συγκεκριμένα τις περιοχές Ψυχικό και Παραλίμνιο, αλλά και στον Άγιο Ιωάννη Σερρών. Οι ουρανοί “άνοιξαν” και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι.