• 16 Μαΐου, 2021

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κοντονή: Αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων

 Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κοντονή: Αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού του και στελέχους του Σταύρου Κοντονή ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα τοποθέτησή του για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Σχολιάζοντας δηκτικά το κόμμα ευχήθηκε καλή τύχη στον κ. Κοντονή στα νέα του καθήκοντα “ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων”.
“Αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του κ. Κοντονή, παραθέτουμε αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα».

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της οποίας υπήρξε και μέλος, με αφορμή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019. Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής προσερχόμενος να καταθέσει στον πταισματοδίκη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που επανεκκίνησε μετά τις δηλώσεις του περί “φωτογραφικής” τροποποίησης της διάταξης για την δωροδοκία χαρακτήρισε τη μετατροπή του εν λόγω αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα “στίγμα” και “όνειδος”. Μάλιστα είπε ότι θα κατονομάσει και σε ποια συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε η αλλαγή.