Σκληρή δήλωση Τσίπρα για την πρώτη κατοικία – Νομοθετική πρωτοβουλία για παράταση προστασίας

 Σκληρή δήλωση Τσίπρα για την πρώτη κατοικία – Νομοθετική πρωτοβουλία για παράταση  προστασίας

Την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το ζήτημα με την προστασία της πρώτης κατοικίας για την οποία όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διασφαλίσει παράταση εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Τροπολογία από ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’κατοικίας

“Βόμβα” από Θεσμούς: Είπαν “όχι” στην παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία και κατέθεσε πρόταση νόμου για παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους ενώ σε μια σκληρή ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

“Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μέσα στην κρίση του κορονοϊού.

Είναι αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που μέσα στην κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή και να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας. Αν δεν το πράξουν, επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Παναγιώτης Δρίβας