• 22 Απριλίου, 2021

“Σφραγίζονται” πάρκα για την Καθαρά Δευτέρα – Τελικές αποφάσεις στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

 “Σφραγίζονται” πάρκα για την Καθαρά Δευτέρα – Τελικές αποφάσεις στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πώς στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα και αύριο δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το κλείσιμο των μεγάλων πάρκων και των ανοιχτών χώρων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός την Καθαρά Δευτέρα. Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο και να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Παράλληλα θα εξεταστούν οι εισηγήσεις για τις επόμενες περιοχές που θα πρέπει να μπουν στο «βαθύ κόκκινο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» κινούνται ο δήμος Ιωαννιτών και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Τι είπε ο Γώγος

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA βρέθηκε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού και τι θα γίνει με το lockdown.

«Όλο το βάρος αυτή τη στιγμή είναι στο υπουργείο Υγείας, στους υγειονομικούς και στους πολίτες που πρέπει να καταλάβουν τι γίνεται. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα μέτρα, μπορεί να είχαμε χειρότερα πράγματα. Η πανδημία είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον έλεγχό της. Αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, ενδεχομένως να είχαμε περισσότερα κρούσματα. Η διασπορά είναι πολύ μεγάλη, ο ιός είναι απειλητικός και τα νέα στελέχη έχουν επικρατήσει. Ευνοεί και ο καιρός τον ιό. Έχει κουραστεί και ο κόσμος, είμαστε και πίσω με τον εμβολιασμό χωρίς να φταίμε. Πιστεύω σιγά σιγά θα βελτιωθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Γώγος.

  • «Έχουν ζορίσει τα πράγματα, έχουμε μείνει πίσω σε όλα. Καλό είναι τα υπουργεία να ετοιμάζονται για μια καινούργια φάση ανοίγματος που θα έχει να κάνει και με περισσότερα τεστ. Στις επιχειρήσεις, στα σχολεία κλπ. Πρέπει να αρχίσει η καμπύλη να πέφτει προς το κάτω, για να κάνουμε τέτοιες σκέψεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Για δύο εβδομάδες από τώρα, είναι όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό. Υπάρχει αβεβαιότητα με τον ιό. Δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Αττικής. Γενικά υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα. Χρειάζεται προσοχή αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», ξεκαθάρισε σχετικά με το lockdown.

Σχολιάζοντας ότι κάποιοι επιστήμονες σημειώνουν ότι πρέπει να αρχίζουν να γίνονται ανοίγματα στην κοινωνία, ο ίδιος είπε ότι «Κοιτάμε να κάνουμε το ασφαλέστερο υγειονομικά, που είναι τα μέτρα που παίρνουμε. Σέβομαι όλες τις απόψεις. Κάνουμε συζητήσεις στην επιτροπή και καταλήγουμε στο επιδημιολογικά ασφαλέστερο».

  • Σε ό,τι αφορά στο αν θα μπορέσουμε να πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Γώγος τόνισε ότι «Βασικό να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους».

«Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά ήδη. Το θέμα είναι να τα τηρούμε. Δεν μπορεί να κλείσει η καθημερινή ζωή τελείως. Αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Το εμβόλιο θα λύσει τα προβλήματα. Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτό και να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων 40-50-60 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ευάλωτοι. Αυτοί θα μπουν τώρα στη σειρά των εμβολιασμών», είπε ακόμα ο κ. Γώγος.