• 13 Ιουνίου, 2021

Σφίγγει ο κλοιός: Δύο υπάλληλοι ως βασικοί ύποπτοι στο “κόλπο” με τις θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό

 Σφίγγει ο κλοιός: Δύο υπάλληλοι ως βασικοί ύποπτοι στο “κόλπο” με τις θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό

Σε δύο υπαλλήλους της τράπεζας, έναν άνδρα και μια γυναίκα, έχουν στρέψει το ανακριτικό ενδιαφέρον τους οι αστυνομικοί της ασφάλειας που έχουν αναλάβει να λύσουν τον γρίφο της κλοπής από τέσσερις θυρίδες του θησαυροφυλακίου, στο υποκατάστημα του Νέου Ψυχικού.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες των ερευνών, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για το άνοιγμα των τεσσάρων θυρίδων ήταν απαραίτητη η συνεργασία υπαλλήλου που γνώριζε τους χώρους και τους πελάτες που είχαν νοικιασμένες θυρίδες, με ένα «άσχετο πρόσωπο», που κι αυτός όμως θα ενοικίαζε θυρίδα, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στον χώρο αυτό.

Οι έρευνές τους δεν έμειναν σε όσους εργάζονται αυτή την περίοδο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά και άλλους υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκαν και υπάλληλοι που εργάζονταν σε άλλο υποκατάστημα που έκλεισε, και από το οποίο μεταφέρθηκε στο Νέο Ψυχικό ο φωριαμός με τις θυρίδες, τέσσερις από τις οποίες παραβιάστηκαν.

Από τις καταθέσεις των θυμάτων της μυστηριώδους κλοπής οι αστυνομικοί είχαν σχεδιάσει τον χρονικό ορίζοντα που πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των δραστών για το άδειασμα των θυρίδων.

Αυτό που δεν ξέρουν ακόμη είναι εάν έγινε μία φορά ή περισσότερες. Πιθανότατα έγινε τμηματικά, λένε αστυνομικές πηγές του Sputnik, αφού η διάρρηξη και η μεταφορά των κλοπιμαίων σε μια μόνο ημέρα, θα ήταν επικίνδυνη και από πλευράς διάρκειας της επιχείρησης, αλλά και μεταφοράς όλων των κλοπιμαίων από τον «πελάτη-διαρρήκτη», που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες.

Ο χρόνος υπολογίζεται γύρω στον Δεκαπενταύγουστο, περίοδος και με πολλές άδειες προσωπικού, αλλά και γενικότερα χαλάρωσης των διαδικασιών και των μέτρων ασφαλείας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, οι αξιωματικοί της ασφάλειας τοποθέτησαν πρόσωπα πάνω στον «χάρτη των στοιχείων». Και υπαλλήλους της τράπεζας, παλαιότερους και νέους, αλλά και όλους τους ενοικιαστές θυρίδων που επισκέφτηκαν το θησαυροφυλάκιο την επίμαχη περίοδο.

Μέσω αυτής της διαδικασίας επικέντρωσαν τελικά το ενδιαφέρον τους στους δύο συγκεκριμένους υπαλλήλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κατ’ ανάγκη και οι δύο δράστες της κλοπής, και τώρα προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν κάποιος από αυτούς συνδέεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο με ενοικιαστή θυρίδας.

Αυτό θα είναι και το στοιχείο-κλειδί, όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εξιχνίαση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Πηγή: sputniknews.gr